victoriajohannesson

Alla inlägg under juni 2011

Av Victoria Johannesson - 11 juni 2011 16:01

laddar om nu, ställer in mitt huvud på pluggning igen ! :)


 

Av Victoria Johannesson - 10 juni 2011 15:24

vi kör väl visan: 22.00 Fullt ös, 03.00 medvetslös, 07.00 arbetslös

ja igår var det ju studenten och jag hade minst sagt skit kul !

gick upp vid fem började göra mig igordning för studentfrulle hemma hos josefin va hos henne vid sju. Hade trevligt med bål och smörgåstårta samt med goa människor ! :D sen bar det av mot skolan, mössskrivning var det där och sen fotografering.. jag undrar hur man kan få tag i det fotot ? hmm...

sen vidare mot kyrkan på traktorsläp, det va också grymt kul där körde vi gärnet helt enkelt.. sen var det dags för tid i kyrkan först pratade Helene rektorn lite grann, folk bölade och så. sen var det dags för stipendium utedlning. och det var många olika stipendium faktiskt och skapliga pengar med.. så kommer det upp en gubbe som var ordförande för värmlands grisproducenter som ville dela ut ett stipendium till en tjej eller kille som är värd att få som varit delaktig och intresserad utav grisvärlden, och jag var bergsäker på att det faktiskt skulle tilldelas Jenny Andersson för hon är verkligen involverad i grisar och intresserad.. Så står gubben där uppe och bara den tjej som blir tilldelad detta är dumdumdddddaddadadada, spänning.. Victoria Johannesson, jag höll på att dö seriöst herregud jag blev så chockad och glad på samma gång blev helt skakis och började fan böla.. hahaha Herrejises tänkte jag utav alla som faktiskt tycker om och är duktiga med grisar så får jag det nej det va inte riktigt sant kände jag men jag blev oerhört glad faktiskt. nu vet man ju att man faktiskt gjort något bra och faktiskt gjort något bra intryck så nu är det bara att försöka hitta ett jobb också inom grisar :D man får hoppas på det bästa ! sen var det fler som fick stipendium och så babblade prästen lite. så sjöng, kajsa och angelica samt eilert och pia :D så fina var dom !


sen var det att åka tillbaka till skolan och då körde vi gärnet igen på flaket, sjöng BIRA BIRA BIRA, BÄRSBÄRSBÄRS, BIRA BIRA BIRA, BÄRSBÄRSBÄRS, BIRA, BÄRS, BIRA, BÄRS BIRA BIRA BIRA; BÄRSBÄRSBÄRS AOOOOOOWWWWW ! hahahah :D så sjukt kul, sen var det time för att springa ut, stog och väntade jätte länge inne i korridoren bland alla studenter och det var så sjukt svettigt så det va inte riktigt klokt ! sen väl ute bland våra familjer fick man ju blommor och grejjer sen var det dags för att åka in till stan till lidl parkeringen för traktor släpåkning ! :D sen bar det av när vi satt upp lakan osv.. så himla sjukt roligt herregud har aldrig varit med om något roligare tror jag faktiskt :O Det rekommenderar jag verkligen ha en tuta och en sverige flagga då har man som roligast ! hahahah Jag har aldrig haft så ont i min hals som jag hade då kan jag lova..Schalalalalala LILLERUD schalalalalala LILLERUD schallalalal LILLERUD, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten fy fan va vi är bra :) eller alla vi som tar studenten hoppar nu, HOPP HOPP.. Alla vi som tar studenten hoppar nu, HOPP HOPP :D haha eller bira bärs sången var vi också jäkligt duktiga på att sjunga, sen skrek man ju typ mesta tiden, haha (Y) jag hoppas iaf att vi hördes !


sen när vi åkt runt i två timmar så åkte jag hem, slängde mig i duschen för va så jävla svettig så det va ju inte riktigt klokt, tvättade även klännigen för den va jävligt skitig.. åt sen mat och efterrätt sen var det dags att göra sig iordning och sen slänga sig i bilen för avfärd mot Kil. förfest hos Heed innan studentfesten på nöjes.. kvällen kan man sammanfatta med ett ord, superkul ! :D nöjes där var det så svettigt och varmt så jag trodde jag skulle kremera men det va sjukt kul. och det va kul att hälsa på många som man inte träffar så jäkla ofta hälsa grattis och grejjer :D ne kul ! och idag mina vänner är jag inte alls bakis efter att ha gått över ca 13-15 cider och öl igår så känner jag mig endast trött :D så bra heineken då blir man inte alls bakis faktiskt !


 


       

Av Victoria Johannesson - 8 juni 2011 21:45

igår var det ju som sagt va Bal, och jag kan inget mer än säga att det va helt underbart roligt. Träffa alla som man va med i högstadiet och så. och alla va så himla fina. Snygga bilar och ja helt underbart helt enkelt !


Va ju in till hårverkstaden vid halv tio, åkte sedan ham vid tolv. chillade ett tag fixade mina naglar och så. sen var det dags för lite smink i mitt ansikte blev faktiskt riktigt nöjd, det va ju ändå jag själv som gjorde det så (Y) sen på med klänning och allt, tog massor utav kort här på baksidan, sen kom bosse som skulle köra mig och Josefin. åkte efter ett tag, kommer in till stan. plockar upp Josefin som va helt bedårande fin ! haha men ja sen väl inne i själva stan då så satt vi i bilkö till CCC i kanske 1.5 timme. hahaha men ja det var det värt, kolla på alla andra bilar och visa upp sig riktigt skoj, vit cadillac är allt att titta på så :) helt otroligt ändå att det är så många som tycker detta är kul och vill lägga flera tusen på bara en kväll nej det är skoj :)


maten den va så himla go, jises säger jag bara det är nog inte många resturanger som slår det.. förätt : en liten toastbit i bottten, gravad lax uppe på det sen en sursås av något slag och toppat med kräft och räkstjärtar :) vitt vin var det till det, usch kattpiss men ja det gick ner ! sen huvudrätten bestod utav oxfilé, lite grönsaker någon vinsås och potatisgratäng. ujujuj va gött ! rött vin var det till det såklart och det gick faktiskt ner ! sedan var det dags för efterrätten och den mina vänner vaar himmelsk ! en mörkchoklad bit typ som kladdkaka, ovanpå det en strut med mjölkchokladmousse i sen en liten plastskål med vit chokladsorbet i.. MUMS det va underbart ! kaffe serverades långt efter efterrätten det va faktiskt en nackdel.. skulle ju fått det före efterrätten egentligen men ja det funkade det med :d sjukt bra kväll, och den tog minsann inte slut där, vid tolv drog vi hem till Josefin, hon bytte om sen kom pappa och hämtade oss så åkte vi hem till mig så jag fick byta om så drog vi vidare till tjärnfesten såklart på lillerud. Vad annars lixom är man lillerudare så är man ! hahaha (Y)


där var det också helt okej faktiskt, lite tråkigt var det att det va så lame musik, jätte dåligt ljud men ja det funkade det med. kom hem vid tre på natten så det blev en lyckad kväll trots allt. inte allt för dyngrak inte :)


       

Av Victoria Johannesson - 7 juni 2011 14:12

sitter här nu på altanen hemma, satt för ungefär två timmar sen i stolen hos frisören som gjorde min balfrisyr :) Jag blev super nöjd verkligen, tog ungefär 1.5 timme att göra den, men jag blev så himla nöjd att man kan vara så duktig. Nej hiss till Åsa på hårverkstaden (Y)


så ja idag är det alltså bal på nya CCC tror ni det ska bli skoj elläh `? En aning, cadillac, trevliga och goa vänner. kan det bli så mycket bättre. Tror inte det :) Så ska man skiljas på torsdag inte kul inte :O men ja man får väl njuta utav stunden och komma ihåg det föralltid att man hade så sjukt jävla kul dom sista dagarna ! :D Det ska jag iaf komma ihåg inget annat !


Så jag hoppas att alla andra har skitkul idag, för det ska jag ! :D Fina ska vi vara också gå på röda mattan och grejjer ;) Kungligheter !


  gilla flätan ;) 

Av Victoria Johannesson - 6 juni 2011 23:30

haft premiär på väldigt många saker idag känner jag :) Imorse var vi till tegelviken och skulle äta frukost härligt som bara den, nu känner man att det faktiskt är sommar ute :) sen så skulle Cassandra bada och ja jag själv är ju världens badkruka så det kom ju inte tals på att jag skulle bada ens, hade ju inga bedkläder med mig eller något, i förrgår tänkte jag lixom herregud hur ska jag kunna bada i år när det är såhär kallt :O ? men jag jag satt ute på stenarna och väntade på att Cassandra skulle doppa sig men det tog väldigt lång tid så jag kände helt enkelt för att göra en helt random impuslgrej som inte alls är likt mig, så bara hoppade i vattnet doppade mig med en gång med kläder och allt. bara för att jag skulle hinna doppa mig innan Cassandra hann och se, och jag gjorde det hon tappade nästan hakan kan jag lova er, dom som känner mig vet att jag måste doppa bit för bit när jag ska bada så jag lixom vänjer kroppsdelarna en bit i taget när jag ska bada, men nu doppade jag hela mig bra klev i och dök under vattnet, skönt som tusan var det. Känns som jag vill köra på den stilen oftare :)


åkte iaf sen hem efter ett tag, så funderade jag och Cassandra på ifall vi skulle cykla till staller eller inte redan då, klockan var väl elva eller något. så det gjorde vi även om det såg ut som vi skulle få världens jäkla regnskur på oss men vi klarade oss helskinande ända vägen hem tillbaka också utan en enda vattendroppe ! men iaf tillbaka till sak, kom till stallet hämtade Gil gjorde honom iordning. Kände för att träna på järdet men han va så himla trött, antagligen för natten och gårdagens tur i skogen :) som sagt så kände bara att vi kunde gå ett varv runt järdet bara för att han skulle få ut och röra på sig iaf, innan vi knallade ivär hoppade jag upp på honom en snabbis, så överlycklig har jag aldrig känt mig i hela mitt liv. vilken känsla av att bara sitta på en vanlig häst. Nej efteråt darrade jag för att jag var så glad ! gosh vilken känsla !


Imorn är det bal, ska upp tidigt för håruppsättning !

 

Av Victoria Johannesson - 5 juni 2011 23:04

idag har det varit minst sagt en underbar dag. vill att denna dag ska fortsätta genom alla dagar framöver :) har dels varit underbart väder som jag hoppas på att det håller i sig hela långa veckan så det blir en underbar student !

men iaf idag har jag ju varit in en snabbis och köpt ett halsband till balen som jag inte vet om jag ska ha eller inte men vi får se..

har även grejsat lite med hundarna, suttit vid datorn och varit ute i solen. klockan gick super fort så det blev dags att åka till Gil, skulle ta mopeden halvvägs till stallet dör den, bensinstopp. trodde faktiskt bensinen skulle räcka men dock gjorde den inte det. så vandrade hem med den, väl hemma gav vi hundarna mat och en begav vi oss på cykel till Gil. va skönt faktiskt att röra lite på sig, imorn ska jag nog ut och åka inlines skulle vara roligt att lära sig åka bra igen :) mitt mål är att komma till stallet och sen tillbaka alltså 6 km det borde ju inte vara alltför jobbigt eller ? :)


väl i stallet så gick vi och hämtade sego, skvatt som bara den när jag flyttade på en hammare som låg i gräset, sen gick jag bakom honom då skvatt han också som bara den så Cassandra fick honom på armbågen ^^ sen så gick vi förbi en grej som man hänger vattenslangen på den blev han också jätte rädd för. Ja vadå mesig ? men ja sen så gjorde vi honom redo för skogen :) Flugspray i mängder !


sedan gick vi iväg, de hade slagit gräseet på ett järde på andra sidan vägen och gjort rundbalar så där tränade vi ett tag med att stå med rumpan emot så han "inte ser det" så sjukt svårt vet inte hur jag ska träna vidare på detta för han är typ "bakskygg" men antar att det bara är att nöta och nöta och nöta tills han inser att det inte kommer hoppa på honom när han vänder rumpan emot.. sen gick vi vidare igen slog följe med några som bor bredvid stallet, va trevligt att töla lite :) sedan vek jag, Cassandra in i skogen. Där var det mer mygg än vad jag någonsin varit med om, men ja gil va ju sprayad så han led inte så mycket det va mest synd om mig som stog på marken och kunde inte riktigt "komma undan" men jag klarade mig, njöt bara av stunden. Slängde iaf upp Cassandra en bit in i skogen så red hon runt på lite stigar för första gången, och första gången för Gil att gå på stigar. Han skötte sig jätte fint med fossingarna lyfte dom exemplariskt över stock och sten så riktigt nöjd. Cassandra fick gå före så travade hon ivög ibland, stolt jag blir. Sen på "hemvägen" så va vi på en riktigt fin stig så sa Cassandra kan du inte gå iväg så jag får galoppera, Jag höll på att ramla av häpnad, säger hon rätt eller har jag blivit döv ? Nejda så rätt sa hon så, så jag gick iväg lite raskt i förväg så kollade jag så det inte fanns några rötter ivägen så kommer hon i galopp emot mig, underbart :) sen väl ute ur skogen fick hon galopperade igen, en riktigt lång sträcka faktiskt Gil hade bara öronen spetsade frammåt så gick det hur lugnt som helst :) så nöjd jag kan bli över dem, Så härligt att bara stå på marken och titta på hela energin som bara sprudlar av dem ! underbart stavas det :)


väl hemma, borstade vi igenom honom, sprayade honom lite mer. masserade honom lite grann över benen och så, kollade igenom honom så han inte fått några sår eller så. Sen ut i hagen, han va hur trött som helst btw så härligt när han ser riktigt nöjd ut efter ett pass utanför stallet :)


 

Av Victoria Johannesson - 5 juni 2011 16:49

Har tränat med Gil nu fredag, lördag och idag nu söndag !


- fredag så tränade vi sent på kvällen, tänkte eftersom stallägaren inte hade plattat till paddocken än så kunde vi vara i hagen, lite mkt sten i paddocken nu så blir lite hackigt när cassandra ska rida så hagen går ju lika bra, bra för hästen också för miljöbyte :)

men iaf jag värmde upp honom med lite öka och minska volten i olika gångarter förutom galoppen för den är inte nog stark  ännu, men iaf trven går han super i det som inte riktigt är bra ännu är att i vänstervarv ställer han sig en aning utåt fortfarande och det betyder ju att han inte är nog genomjobbad i vänstersidan men ja det kommer det med med hjälp av lite träning. mycket miska och öka volten samt vara med och stöda honom i minskad volt så han går igenom ordentligt :) Sen tog vi lite galopp och sen fick Cassandra hoppa upp, hon jobbade honom på både rakt och böjt spår, pigg va hna ville trava hela tiden, som sagt det är hans starka sida att trava :) kul det med men trava kan man ju inte göra hela tiden :) sen fick hon galoppera en gång också :) just det han gick ner hela vägen i buga också, stol mamma :)


- lördag så följde ju mamma och pappa med så visade bara vad han kunde typ, spin från båda hållen när jag står fram och bak samt stegra och så gjrode vi en liten buga i slutet inte lika bra som föregående dag men bra nog :) jag jobbade igenom honom bara så Cassandra kunde hoppa upp sen, för det va ju det mamma och pappa kom för att kolla på typ, eftersom inte mamma sett Cassandra rida sen han vinglade runt så blev det ju lite skillnad. dock va det så himla varmt så han va inte så arbetsvillig som föregående dag men han jobbade bra på för att det va 29 grader ute, tur som va blåste det ju faktiskt lite och på kvällen där mulnade det på så det va inte döden inte :) Vi skulle ha visat galopp men han orkade inte ta den så han bara längde traven som sjutton men ja det är ju bra det med. allt kommer när det kommer brukar jag säga:) behöver inte tvinga honom för vi ska ha honom så länge så det hinns med (Y) han blev ju lite svettig så svabbade av honom sen så på med flugspray och ut i hagen :) -im going to do it, first step ! 

Av Victoria Johannesson - 5 juni 2011 16:17

visste inte vad jag skulle ta för rubrik så fick bli en liten sådan gullig ramsa, man får den på hjärnan så fort glassbilen åker förbi vilken den gjorde här igår kväll :)


i förrgår så var det fredag enligt min beräkning och då var det färgninsdags utav mitt hår, så innan det gick jag och min kära syster lite på stan. bland annat åt vi mcdonalds som jag inte gjort på evighetersevigheter det va inte så gott heller som jag trodde det skulle vara, men iaf sen gick jag och köpte mig en balväska och den gjorde sig inte så fin i min plånbok faktiskt -.- usch så dyrt det va !

sen vidare till frissan, färgade ju enbart håret men efter kände jag mig som nyklippt igen :) härligt som tusan var det, efter det sprang vi in på jc en snabbis köpte mig ett par short för 50 spänn och till Cassandra ett linne för 50 kronor också. synd bara att dom va äckliga att ha på sig, men ja dom kommer väl till andvändning dom med antar jag någon dag :)


sedaan hem, gnuggade tummarna ett tag sen så åt vi mat och grejjer sen bar det av mot Gil tränade honom vig nio på kvällen hur gött som helst var det :)

igår så var det sjukt härligt väder ute, hur gött som helst så låg ute och solade ett bra tag.. läste lite körkortsteori och som sagt det börjar på att dra ihop sig nu :O men ja sedan badade även Cassandra och pappa plus hundarna jises så kallt skulle inte ens fresta mig att gå i :O sedan när mamma kommit hem och så åkte vi vidare till Gil och då var det fortfarande 29 grader ute, så himla sjukt varmt men åh så gött ! tränade Gil medans mamma och pappa kollade på eftersom det va hur länge sen dom kollade sist så fick dom hänga med, Cassandra red även och det går så bra (Y) han överlevde också dock blev han trött efteråt och det är ju självklart att det blir det, men ja det är dags att börja vänja sig vid värmen nu och att även träna när solen steker på lite. För senare i livet blir det ju tävlingar och så då ska mna vara van vädret hur det än är och att man ska kunna prestera lika bra varje gång :) men jaja sen hem käkade grillat, proppade i mig lite för mkt känner jag mätt fortfarande typ, hahaha ! va även in till hööks en snabbis under dagen och köpte flugoch myggspray till honom !


idag har jag bara varit ute, grejsat lite med hundarna och så.. ska iväg till stallet nu.. just det ja jag har även varit in till glitter och köpt ett halsband till balen men jag vet inte än om det duger får jag se på tisdag om det gör det eller inte :)

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards