victoriajohannesson

Alla inlägg under maj 2011

Av Victoria Johannesson - 15 maj 2011 12:18

fick ett väldigt gött telefonsamtal nu faktiskt ! mina ridskor som jag beställde för en vecka sen har de packat upp nu så dom ska bara hämtas och betalas ! Äntligen (Y) haha, mina vanliga är så trasiga nu så herregud skabbigt är det. Så ska bli underbart med nya !


igår va vi och kollade ny bil och jag är helt förälskad i en dodge caliber ! men ja min vilja går väl inte igenom som vanligt antar jag ;O Buhuuhuhu !

va också med till Erika och hennes häst Akira och kikade lite på dem när de red, såg fint ut ! Sen var det vidare till Gil. Och idag var det dags för träningen igen, för nu hade han vilat 3 dagar så dags för träningsvecka igen.. Erika var med och tittade så tänkte att jag skulle göra det "vanliga" löslongerade honom iaf bara och gjorde lite "spin".. Han börjar på att bli riktigt duktig på det nu, han ska bara bygga upp lite mer benstyrka men det kommer ju med tiden, så underbart är det bara iaf att han kan kaloppkommando nu, så skönt ! hans galopp jag bara älskar den, så himla gungig och härlig väntar tills jag sitter på ryggen !


Idag vet jag inte alls vad det blir för träning, vill ju börja med något nytt, startade ju sadelvänjning men efter vilan så har vi inte riktigt kommit igång, men det blir det nog en stund idag iaf, ska släppa ner stigbyglarna också ! Vill ju ha en westernsadel men jag är ju som sagt inte gjord av pengar :( tyvärr, vinna på lotto kanske ? skulle vara något det !


Föresten så gick det ju riktigt bra för Saade igår 3 är ju inte dåligt och han låg ju etta på listan ganska länge iaf ! :D härligt att det går bra för Sverige ibland, men ja det ågr väl itne utan en snygging som han antar jag :O hahahahha (Y)



Av Victoria Johannesson - 13 maj 2011 12:54

börjar min lektion nu om fem minuter, sista för idag sen ska jag försöka skicka in ett tll skolarbete tänkte jag innan jag cyklar hem, har ni hört hur duktig jag är har cyklat till skolan och till Gil nu varje dag hela veckan ! Så sjukt jobbigt men välbehövligt !

Slutar vid halv tre så ska jag väl försöka vara hemma minst fyra för då ska jag bara slänga i mig lite föda för att sen bege mig till stallet..

Ska hänga med till ridhuset här på skolan idag och vara personlig banbyggare till en i stallet (Y) Blir toppen det att se när någon hoppar lite :)


Annars ska jag inte göra ett bajs idag, efter att jag agerat banbyggare då (Y) Ska bara slappa, imorn ska jag träna med Gil igen, och ska försöka komma på något nytt vi ska ge oss in på att träna ! ska även försöka slänga upp nya bilder här också så det inte är så grått och tråkigt !

Av Victoria Johannesson - 12 maj 2011 15:07

hej hopp faderilalalalallala !

Ja omoget I know, men jag är så sjukt trött skulle kunna sova i evigheter känns det som just nu, haha.. Så jobbigt är det när man är så trött så man inte vet vart man ska ta vägen i princip. Igår somnade jag i soffan vid åtta lixom ? hahah (Y) Great ! men idag tänker jag ligga framför tven och bara glo på massa bra program ! fast först ska jag hem äta lite snabbt och sen agera personlig hästfångare i stallet ;) haha mitt nya yrke det tror jag !


HAr precis skickat in projektrapporten för hundra elfte gången och den duger ju aldrig.. :( Men ja vi hoppas på att den gör det nu för nu tycker jag att jag gjort den övertydlig.. Och vill ni veta en sak teori och uppkörning är så bokat så nu är det inte länge kvar tills jag kan åka till affären själv och köpa choklad (Y) haha !


Gil har sin lilla vila nu på 3 dagar eller vad det blir, det tycker han är gott !

Av Victoria Johannesson - 11 maj 2011 19:18

kom inte på någon lämplig rubrik så fick bli rubrik ^^ haha (Y)

idag har vi varit på mariebergsskogen igen, inte gjort något särkillt faktiskt, fast imorse hade jag körlektion för första gången på 3 månader, :O Helt sjukt hur länge gått, men ja inte så att jag glömt bort allt, men ja fick teori och uppkörning bokat iaf så nu gäller det att få skolarbetena gjorde så jag kan lägga hela min själ i teoriböckerna !


ska snart äta kvällsmat också ! Oboy i mängder så choklad sugen så det finns inte sen har jag ont i huvet också så.. men ja idag fick Gil vila eftersom vi tränat flitigt nu i ganksa många dagar i streck och igår blev det ju ett rejält pass eftersom det hände lite insidenter som inte var planerat ! så idag har jag bara fyllt vatten, gjort iordning hans mat, gett mat och borstat igenom honom och sprayat flugspray på ! superbraoo..


nej nu ska jag ägna ögonen åt skolböckerna, först Idrott fördjupningsarbete !

Av Victoria Johannesson - 10 maj 2011 20:31

idag hände det som inte får hända när man är ryttare och hanterar stora hästar från marken... Jag typ skulle bara stå och klappa Gil eftersom han va så himla duktig, så kommer Cassandra fram till honom och har en grep i handen för hade plattat till framför hindren som jag ställt upp. Iaf hon hade grepen i den handen som va längst ifrån Gil så skulle hon bara klappa honom på halsen eller vad hon skulle, iaf ta på honom. PANG sa det så kom bakbenet forandes emot Cassandra då, Så hon blev sparkad på benet utav Gil bara för att han blev rädd för grepen och att han skulle "sparka" bort den, som tur är det så gick det väldigt bra så det träffade inte knäet helt och hålelt och det va tur att hon stog ganksa nära ändå så inte hela kraften hann att komma. Så det blev endast en reva och ett jäkligt svullet knä !


Men ja för att inte bli arg och skylla på hästen fick han endast trava och sen backa en rejäl bit, hade det varit tre år sedan eller något sådant för min egen del hade hästen fått däng. Som tur är har jag andrat inställning totalt så det hände inte Gil då !


Jag började iaf träningspasset med att löslongera honom för att få honom varm ordentligt så han va redo för lite löshoppning.. Ni skulle sett vändningen han gjorde i galoppen, Herregud Cutting häst som heter duga !! jises säger jag bara vilken rumpa !

Sen så spände jag fast honom så fick han hoppa lite över mindre hinder som uppvärmning, sen longerade jag honom lite mer i repet då.. sen hände den lilla insidenten, efter det fick han springa lite och backa sen gick vi vidare till att löshoppa som gick skapligt bra faktiskt.. Ska göra det om typ 3 veckor igen så får vi se hur det går då :)


 

Bild i repris 

Av Victoria Johannesson - 10 maj 2011 12:29

sitter i mariebergsskogen och har lektion här nu framåt 3 veckor eller vi ska vara på skolan endel också men ja... imorse cyklade jag till skolan eftersom igår när jag och Cassandra skulle åka till Gil igår så startade jag mopeden och så åkte fram lite. Till min förvåning så var det punkis på bakhjulet... :( Så deprimerande ! så ja det var bara att ta cykeln imorse så jag slipper gå hem från skolan sen när jag slutar...


Men igår då så tränade jag Gil lite, eftersom det var så himla dödsvarmt så ville jag inte göra något extremt ansträngande så vi lasttränade till en början och det gick super bra, han gick upp med alla fossingar på lämmen och även med frambenen uppe i själva transporten, nu gäller det bara att ta steget längre, men tja det är väl bara en tidsfråga innan det går som allt annat bara flutit på det senaste :)

Gick även in i paddocken och longerade honom lite i ledrepet, bara gjorde några ökningar och samlingar i trav så kände jag att jag var tvungen att testa få honom i galopp när jag höll fast honom också, OCH HAN GJRODE DET ! helt amasing :) jag blir så stolt han galopperade så sakta och samlat bara för att hålla temop med mig, så kul verkligen :) sen så fick han gå in och käka sen en dusch med flugspray (Y)


Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med honom, vet inte om han ska få vila eller vad vi hittar på :)

Av Victoria Johannesson - 8 maj 2011 14:14

ska bege mig ut i solen snart, någon som har en bomberkur så man blir neger som ett as ? Vill faktiskt inte vara likblek längre... :( Jaja får ta mig an solariet när studenten närmar sig faktiskt så man inte går runt och ser ut som ett lakarn !


Nu på måndag börjar äntligen en intensiv kurs på skolan om smådjursfördjupning och det ska bli så himla skönt att äntligen koppla bort från alla ämnen som i princip tog slut i fredags.. Käpade ju som sagt igenom mig tre prov och fick faktiskt VG på mitt nationella muntliga i svenska som gör att jag blir super nöjd över mig själv faktiskt :) jag kan ju om jag bara vill, aja skit samma komma till sak var det ja, men iaf eftersom alla kurser är färidga nu och vi bara ska ägna oss åt en hela tiden tänker jag komma igång med körkortet igen så jag har det i näven inom dom närmsta månaderna iaf är mitt mål ! har ju inte haft någon som helst tid till det nu det senaste och det är förbaskat tråkigt för jises så fort man glömmer bort !


Till veckan ska jag även köpa springutklänning till studenten och även skor till det sen är det färdigt faktiskt ! Endast 4 veckor kvar nu :OOO


nej nu ska jag bege mig ut, åker till Gil sen och tränar också ! :D får se hur han mår efter första utevistelsen inatt :)

Av Victoria Johannesson - 7 maj 2011 20:45

hejsan hoppsan !

idag har det varit grymt underbart väder, dock har jag inte ägnat så himla mycket tid ute, eftersom jag åkte vidare mot stan vid elva tiden ungefär.. Handlade bland annat en ny flughuva till Gil eftersom den gamla fattades det hela 5 centimeter ungefär så växt har han gjort, sen köpte jag även nytt flugmedel då det andra tog slut häromdagen.. och så köpte jag även rep så jag kan göra mig en egen repgrimma till Gil :) Får bli en överraskning när jag är färdig och fått kort på det hela, det är svårt ät det att få det jämt och ens tålamod sätter verkligen en på plats för förrut höll jag på att få dåndimpen för knuten ville inte blir som den skulle men fick tillslut den på plats !


Gil blev även väldigt tjusig i sin nya flughuva blå var den, visar bild här nere, dock är det inte Gil ! idag blir det första natten de är ute för året, så hoppas han tycker det är skönt. Släppte även ut hanses flätor idag och hans man har blivit mycket tjockare, dock blir det väldigt slitet när man har flätor en längre tid så kammade ju ur jätte stora tossar av hår men skönt att det gamla kommer bort iaf !


tränade mest bara att vi skulle hitta känslan idag och lite galoppfattning självklart började jag med sadeln eftersom den är med nu tills det går att sitta i den ! förutom när han har vilodagar då :) men ja det gick bra det med.. Sen fick Cassandra hoppa upp och rida lite med hacket och han har byggt så mycket muskler nu på senaste över ryggen så han har blivit mycket rundare och finare, Lovar att det kommer nya bilder snart ska bara orka ! :D hahaha.. som sagt passet gick underbart bra !


   

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards