victoriajohannesson

Alla inlägg under maj 2011

Av Victoria Johannesson - 7 maj 2011 00:03

eftersom jag inte bloggat sen i tisdags så har det ju inte heller varit någon uppdatering på Gils träning heller ! men kan säga att jag hela tiden tränar löst nu inga linor eller något nu faktiskt.. Och vet ni han kan galoppfattning nu från marken, hur underbart tror ni inte det känns ! jag har en häst som kan alla gångarter nu hahah ^^ Eller ja vid träning iaf ! ahaha, sen galopperar han ju ute i hagen men, har ju inte velat pressa honom till det utan nu har jag bara ökat traven och lixom känns hans energi och märkt att han inte haft något emot att vi testat, så nu under denna veckan har vi gått in lite mer på Galoppen och han har riktigt mjuk och fin svängig galopp. Så underbart (Y)


så idag då för att variera mig lite, började förövrigt med sadelträningen nu för någon dag sedan och det går jätte bra. Går ju sakta frammåt som ajg har gjort med allt annat, men han har alls inga större problem med den, endast vid sadelgjorden när man spänner den men inte så att han dör längre så fort man tar i sadeln. Men iaf idag då för att variera mig lite satte jag på honom träns och bett sedan bara "stöd" tyglar till sadelgjorden från bettet och ner. Dessa hängde slakt så de var alltså inge spända iochmed att jag inte tränat med bett så kan jag ju inte gå på honom med en gång. Detta var endast bara för att han skulle vänja sig vid att det hängde efter sidorna på honom med tyglarna ock så :) Men allt gick bra så tog av det efter typ fem minuter eller något. Sedan fick han trava med sadeln på i några varv sen plockade jag även av den och galopptränade lite. Övade på att han ska hålla kvar volten i vänster varv för där slänger han sig bara in men vi fick till det riktigt bra en gång så gjorde inget mer efter det.. bara stog och myste ! men sen gick vi på westernbron lite och han har gått över tre gånger helt och hållet men han får panik så fort hans bakben stöter i bron så han i princip flyger iväg men antar att det släpper om ett tag ! Så helt nöjd över dagen, dock har han börjat med något jäkla ticks i huvet typ nickar till någon gång ibland och det blev så direkt efter ajg ahde tagit ur bettet i munnen så vet inte om något triggade igång det, men vi får se stoppar förmodligen inte in bettet i munnen förens tandläkaren kommit och plockat ur vargtänderna !

Av Victoria Johannesson - 6 maj 2011 23:48

nu sitter jag äntligen i soffan hemma och kan äntligen slappna av och njuta av att det mesta är avklarat ! har haft tre stycken prov idag, så som religion diskussion muntligt, netionella i svenska B muntligt och även ett fårprov. Ja ni hör det har varit extremt mycket och det är ju även slutklämmen på alla dessa kurser också så det avgör ju lite i hur man presterar så man kan inte ta det med en klackspark heller :O


Men ja som sagt nu är denna vecka äntligen färdig och det har varti extremt hektiskt, jag har inte tittat på tve sen i lördags alltså 6 dagar sedan, endast för att jag suttit och pluggat konstant i 3 dagar i rad. Söndag och måndag ägnades åt att skriva färdigt en fåruppgift, tisdag skrev jag mitt nationella som jag redovisade idag, onsdag pluggade jag svin som bara den för hade grönt kort i svin igår så jag var jätte nervös över det, men som tur var klarade jag mig helskinat och det var inte så svårt som jag trodde det skulle vara.. Torsdag kväll pluggade jag iaf både in mitt nationella, religionsuppgiften och skulle även ha läst igenom några fåruppgifter. Men jag somnade så det blev inte så mycket plugg iaf ! så ja vad ska jag säga det känns så underbart att ha det jobbigaste gjort och nu känner jag verkligen att det bara är 4 veckor kvar till studenten, och jag blir så himla lycklig för gud så jag ska njuta !!

Av Victoria Johannesson - 6 maj 2011 08:57

uppdaterar er ikväll, då jag har 3 prov nu under dagen tätt inpå varandra så har jag helt enkelt inte haft tid till datorn denna vecka, eller ja sen i tisdags ! Så ni får stå ut en dag till, sen ska jag börja på heltid igen :)

Av Victoria Johannesson - 3 maj 2011 22:55

idag var äntligen vilan över för Gil och jag kunde få träna !

Som sagt är det mycket viktgt att unghästar får vila lite då och då så de får smälta det de bearbetat under veckans gång ! man får alltid som en ny häst efter varje vila, så känner jag det som iaf ! haha (Y)


men nog om det, åkte först och mockade åt Gil sen åkte jag en sväng tillbaka till skolan för att gå igenom lite om grönt kort, sen vidare tillbaka, Hjälpte Frida få in hästen sin, sen plockade jag in lille Gil ! funderade över vad jag skulle hitta på om jag ens skulle träna eftersom vädret har varit som det varit idag ;O men jag bestämde mig för att gå ut en stund iaf, vi kunde ju iaf ägna oss lite åt westernbron tyckte jag ! han har bedrövligt långa hovar nu också eller aa enligt mig då men hovis kommer nästa vecka och till nästa omgång ska jag korta ner tiden lite för nu har de allt växt fortare än fortast tror jag promt ! började som sagt med bron, och han går upp med en gång nu med frambenen, dock är det en bit kvar tills jag får över honom igen, förra gången blev han ju väldigt chockad över att han helst plötsligt stog på andra sidan, haha. Träningen med westernbron gör jag helt löst nu då jag känner att det ska gå efter hur han känner för att ta steget frammåt. Och detta tycker jag fungerar väldigt bra då han bygger upp sitt eget självförtroende på ett bra sätt !


sen blev jag så träningssugen så vi övade lite löst på galoppfattningar, och det går så bra, jag är överlycklig ! joggade runt mest bara, gjorde några varvbyten och någon stegra.. Som vanligt med andra ord, det är så svårt att komma på nya saker att göra, men varje dag händer det alltid något som man måste träna på som idag till exempel var jag tvungen att träna att få ut honom i höger varv då han vill dra iväg lite där, genom att göra flyttningar på rumpan kommer han in på voltspåret igen.. Som sagt allt detta gör jag löst då jag tycker att mycket ska ligga i bådas villkor till saker och ting ! under veckan ska jag börja träna mer och mer med sadeln då den ska bli som en del utav honom :)

Av Victoria Johannesson - 3 maj 2011 22:48

har som sagt klagat en hel del över att jag haft så mycket att göra de senaste dagarna, och jag kan ju bara skylle mig själv att jag inte gjort dem men det känns ändå som att man måste skriva det någonstans för att fatta att man inte kommer undan, och så är det ju rent ut sagt !

Jag har haft lite lätt panik denna vecka då det är extremt mycket, och jag har grunnat mycket länge över vad jag ska prata om på nationella muntliga i Svenska som är på fredag. Så fick jag en mycket bra ide förrut under dagen som jag spekulerade lite i. Och på 1 timme skrev jag ett dugligt "tal" argumenterande text eller vad man ska kalla det. Men iaf det känns riktigt skönt nu ska det bara bearbetas, skrivas in i datorn, kopiera upp bilder och sedan ska det framföras. Gjorde även färdigt fåruppgiften förrut på datorn och skickade in den, känns också som en lättnad nu det som jag gruvar mig mest över är grönt kort som är på torsdag är så nervös :O Men jag antar att jag bara gör en stor grej av det jag kan ju det om jag bara tänker efter ! och jag menar man dör ju inte av att säga fel man kan ju omformulera sig så det blir rätt ^^ hahah (Y)


men som sagt, nu är veckan lite utredd iaf och det känns himelskt, då det endast är 34 dagar kvar till studenten medräknat helger och ledigt :O heeeelt sjukt !

Av Victoria Johannesson - 3 maj 2011 00:00

nu är jag så grymt trött så ögonen vänder sig nästan ut och in !

Idag har vi varit i nordens ark hela långa dagen, bussen avgick halv åtta i morse och vi kom inte tillbaka till skolan förens lite över åtta :O Det har faktiskt varit en helt okej dag, mycket fina djur såklart och jag blir alltid lika sugen att jobba på en park med lite ovanligare djur, tänka sig att jobba med typ tigrar helt amasing ! men iaf som sagt det fanns mycket fina djur och en bra guid som pratade väl ! Nackdelen för min del va att det var mycket uppförsbackar och nedför eftersom jag har knäskada är detta grymt jobbigt, men som tur va hade jag bra skor så nu när jag ligger här i sängen vet jag att det kunde ha varit värre !

sedan har det varit riktigt rått ute sådär isigt kallt, men det vänder väl tillbaka snart hoppas jag (Y)


Gil har ju fortfarande vila så ingen uppdatering på hans front, skönt sa han att få vila ut ibland (Y) Men imorgon är det färdig vilat igen, ska se vad vi hittar på blir nog att träna vidare på westernbron, kanske att jag tränar med bett i munnen imorgon sedan ska jag se om jag kan få låna westernsadeln utav Cherie så han får vänja sig med lite "bökigare" grejjer på ryggen :) Men som sagt allt detta är bara en tankegång !


nu ska jag sova, och ni kan inte förvänta er värst bra uppdatering denna vecka för har MASSSSSOOOOOOR av skolarbeten!

Fårprov
Inläming fåruppgift
Nationella muntliga i svenska b

religion hinduism/buddism muntlig diskussions prov

grönt kort svin


GAAAAH Jag dör vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte, någon som har tips på vad man kan prata om muntligt ??

Snark, godnatt påer ! :D

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards