victoriajohannesson

Alla inlägg den 17 januari 2011

Av Victoria Johannesson - 17 januari 2011 18:49

Eftersom det är världens halka ute så hoppas man hela tiden på att Gil inte ska bryta benen av sig så fort han kommer ut från stallet eller utanflr hagen.. Däremellan är det som att gå på snor, halkigt som sjutton !

Men iaf, tränade ju Gil i paddocken igår för jag had ehoppas på att det skulle vara super underlag nu när snön smälter och det blir platt och fint, till min förvåning så var det ju inte riktigt så då det va knuckligt överallt ! så ja försökte komma på ett annat ställe vi skulle vara på idag då så, så fick bli hagen helt enkelt upptrampat och platt mark perfekt ! Dock ca det bajs precis överallt och precis där det gick att va så var såklart de värsta elefanthögarna där ^^ hahah men bara att gilla läget och köra på ändå, har man häst så är det bara att vara anpassningsbar !

Men iaf, longerade med tyglarna idag med hacket på, så krångligt att byta från repgrimma och sen till hacket ne då kör jag hellre på utan krångel ^^ Gick iaf bra, efter att vi kollat varje bajshög såklart ! haha men ja gjorde lite lång låg, gick inte så bra så ska göra lite övningar imorn så han får sträcka ut, sen blir det vila tror jag.. Men iaf det blev lite trav iaf, han är lite seg. Bäbis tar all energi från han i hagen när dom busar järnet så det blir inge över till mig :'( buhuhuhu ! hahahah.

sen slängde jag upp Cassandra så fick hon än engång träna styr övningar, och nu sitter halsstyrningen det är bara att Cassandra är lite dålig med beröm så han vet inte riktigt om han gör rätt eller fel, men det kommer det med är stolt över båda två iaf, för nu börjar ju en hel del saker att sitta :D


  

thihi

Av Victoria Johannesson - 17 januari 2011 10:37

Igår så tränade jag Gil i paddocken, eftersom snön smälter så är det ingen skare vilket gör att man kan nu återigen trän i snön ^^ Iaf tänkte jag skulle jobba honom lite i formen och träna lite i trav, han va inte alls pigg på detta så gjorde det bara enkelt för honom, sen slängde jag upp Cassandra så fick hon rida ist, inann vi åkte till stallet hade jag en litetn övning med henne om bäckenrörelser ! hur hon ska använda röven uppe på ryggen vilka hjälper hon ska använda i olika situationer sov osv. Iaf hon tyckte väl inte det va det roligaste men det är iaf nyttigt ! och hon kom in i rutninen som jag bad om så, det gick iaf bättre med svängövningen idag än vad det gjort förut eftersom hon nu lärde sig att ta ett steg i taget och inte bara flyga på honom med olika saker han ska göra när han inte förstår. Iaf Det blir ju konstigt i hans huvud också när han inte förstår så man får vara så pedagogisk som möjligt för att göra det lätt för dom båda, det gick iaf bättre och bättre och det va ju huvudsyftet med det hela, sluta när det går så bra som möjligt ! då kommer hästen ihåg det bra :)

Av Victoria Johannesson - 17 januari 2011 10:32

Yes nu har äntligen projektet dragit igång, nu har vi hoppat ett steg längre och närmre ett resultat faktiskt :) Har sågat ut alla delar till "överdelen" till själva westerbron, blev 44 bräder så ja vi vet inte riktigt om det räcker men ja vi får helt enkelt hoppas att det gör det annars får vi såga mer, på Torsdag tror jag det blir att vi jobbar lite mer, gör själva "stommen" till det hela, hoppas iaf på ett lyckat resultat och att den inte kommer väga 200 ton när den är färdig utan att vi faktiskt lyckats med det lilla ergnonimiska vi kommit på ^^ höhö, men ja man får helt enkelt hoppas !


Nu snart kommer mamma och Cassandra och plockar upp mig, Cassandra ska in till tandläkaren så får hänga på dit en stund sen blir det hem, vänta på att tiden ska gå så vi kan komma iväg till hästen :) Undrar vad jag ska hitta på idag åt lilla gil, ishalka överallt nu inte alls kul och Gil som inga skor har halkar runt som Bambi på hal is ! inte kul med andra ord, får helt enkelt hoppas att det inte är så knuckligt i paddocken helt enkelt. Ska nog leta runt lite på internet någon dag om några olika övningar man kan göra för att arbeta så mkt olika muskelgrupper som helst på han :) Speciellt ryggövningar eller övningar som stärker ryggen kanske man ska skriva ^^ hihi :) Nu drar jag mig vidare !

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards