victoriajohannesson

Alla inlägg under juni 2010

Av Victoria Johannesson - 20 juni 2010 23:42

Sitter och funderar hur länge som helst på en rubrik, men det är inte lätt. Iaf inte när man har så mkt intressant att skriva om och om dagen inte varit speciell lixom. Höhö jag vet inte känns som att rubriken ska vara lixom lockande så att folk vill läsa mer. Men så himla svårt ju :O aja det får duga iaf, inte det lättaste att komma på en ny rubrik varje dag när jag nästan alltid gör samma saker under dagarna.. haha

Vi va iaf och badade förrut och jag tog med mig Kameran i höggsta hugg, vi åkte till Segerstads kamping, torsviken. Jag körde både dit och hem. Iaf vi hade med oss bägge hundarna .

Bamse är ju världens badmonster han älskar verkligen att bada så han simmade för fullt medans Sassa stog osäker på land, så ja jag tvingade i henne bara för att hon ska få känna på olika saker här i livet som hon aldrig upplevt.. När hon väl hade kommit i med framtassarna behövde jag inte dra med henne mer, så jag och syster schamponerde henne och tvättade henne, så hon blev ren och fin. Så fick hon simma typ några simtag, hennes bak sjönk ganksa fort så jag fick va med och hålla upp den i ljumskarna, detta får vi allt träna på i sommar så hon lär sig att använda baken !

Jag kom iaf i till röva sen hade benen domnat bort så då orkade jag inget mer :) Tog iaf en mängd bilder så dom får ni nog se imorn om jag orkar (a)

Försöker även hitta en häst jag kan rida någon gång i veckan nu när jag slutat på ridskolan, så jag håller mig lite uppdaterad med ridningen innan jag sätter igång Gil, det är ju trots allt ett tag kvar :P Så någon ge mig en häst och betala allt för den så kan jag sköta om den och rida (a) nej men en medryttar häst i närheten av Karlstad, grums, vålberg segerstad skulle verkligen inte sitta fel !

Nej nu får det bli sängen för min del.. Så godnatt, som sagt va bilder från dagen får ni imorn :)

Av Victoria Johannesson - 20 juni 2010 18:17

Kom inte på någon intressant Rubrik så det fick duga med denna :P Idag har jag slappat järnet (Y) höhö, igår kväll kollade jag och Cassandra på the Grudge 2 och 3 kan bara säga att 2:an va faktisk ganksa bra och läskig :) Dock är det ju väldigt dåligt att hon tjejjen är så dålig ´djord, verkligen datagjord... Så imorse när vi vaknade så åt vi frukost och kolla på tve, men sen fanns det inge att kolla på så vi kollade på the grudge 2 igen, haha jag va så trött så jag kollade typ bara 20 minuter av filmen resten sov jag, eller jag orkade inte hålla ögonen öppna så jag låg och lyssnade bara x') Sen fick jag något ryck och började städa rummet mitt så det slutade med att jag damsög hela husetoch flyttade om i tverummet :) Blev riktigt bra ändå.

Sen vidare till Gil där fyllde vi nytt vatten till alla utom Poy.. Borstade honom som vanligt, nu går sårayflaskan mkt bättre nu kan man faktiskt spraya nästan hela sidan på han, sen gick vi ut och gick i skogen, gick också jätte bra :D Sen när vi kom tillbaka så tog vi hovarna och så fick han lite Alfa, medans han åt så la jag hela mitt ben över hans rygg :D Ingen reaktion så detta blir bra det :) Kunde inte varit mer nöjd över hästen just nu :) Nu ska det iväg moch badas rycktas det om, jag kommer nog inte ens försöka känna på vattnet, lär ju vara iskallt :O Så ska bara kolla på när hundarna badar, tar nog lite kort också. Kom ju på sist vi va till Torsvken att jag alltid ska bära med mig KAmeran ifall att om, man vet ju faktiskt aldrig ;) Så nu drar jag och fotar lite vatten :D



Av Victoria Johannesson - 19 juni 2010 20:12

Träningen med Gil just precis gick hur bra som helst ^^ Min underbara söt ponny börjar hitta sig själv.

Började med i stallet, jag och Cassadra tränar sprayflaskan med glans spray i, idag kunde Cassandra spraya nästan ända fram till bogen (vi börjar alltid längst bak med början av svansen!) Sen tog vi ut han med de vanliga redskapen, repgrimma, ledrep och ett dressyrspö, Spöt används enbart med lite pill i sidan som att när han ska gå ut på större volt eller när han ska blja mer i sidan när han blir utåtställd, lägger jag det då i skänkellägen bara har det vid hans sida så böjer han sig så småningom runt det. Upptäckte idag att han har lärt sig när jag säger Wooaahh så saktar han av, mkt duktig ponny :) tog alla avsaktningar, igångsättningar och inkallningar. Sen har han börjat sänka huvet när han komme rin till mig också, vill lixom bli smekt över pannan, och sen visar underlägsenhet :) så gossig så . Sen plockade jag fram hindret så fick Cassandra gå någrra gånger över lägsta höjden sen fick hon trava lite över det också. Sen höjde jag det till näst högst och han bara travade lungt över det. Så duktig har han blivit :) Sen la jag upp på det högsta, men det råkade han nudda till så det SAKTA välte, det va lixom i slowmotion det välte, så sen la jag ner det på det lägsta så han bara skulle få trava över det en gång, gick jätte bra :)

Sen plockade jag av han grimman så löslongerade jag några varv bara så han skulle få sträcka ut. Gick jätte bra, fast i början fick jag kalla honom till mig, då alla andra saker blir lite för intressanta.. haha men ska inte klaga han är bara 2 år ju.. Sen slängde jag bara över ledrepet runt halsen och ledde in han i stallet i det. haha fast han stannade innan han klev upp på stallgången så repet åkte av, så han stog där lös och kollade på mig. Hände typ så 4 gånger eller något, bara för att inte han ville gå frammåt så drog jag, men då åkte det över huvet. Duktig att han stog kvar iaf ! :D


Min tanke va då när vi hoppade att jag skulle stå i mitten av en volt, så jag skulle ge Gil kommandona för trav och emot hindret och så, men jag ville inte hålla ledrepet eftersom vi inte tränat hinder så mkt så springer han gärna förbi eller stannar så tänkte jag att Cassandra håller i ledrepet och springer utanför honom så Gil blev i mitten av oss, det enda hon behövde göra va att rama in honom emot hindret på sin sida och jag sköta kommandona, detta gick jätte bra då han hade full fokus på mig och brydde sig inte om Cassandra, så det blev i prinsip som en löslongering men ändå inte.. Haha om detta låter knepigt så är det bara att försöka första ;) Skulle egentligen vart en bild på hur det såg ut, men datorn cpar eller rättare sagt bloggplatsen cpar. så den får vä låka in någon annan dag när den är arbetsvillig... Dumma sida ! Aja Gil är min bästa super Ponny <3

Av Victoria Johannesson - 19 juni 2010 19:54

Aop, har ju jobbat i stallet idag på Grums ridskola då, sista gången för hela mitt liv ;)) Och det kändes bra för det va ingen mockning, enbart plock av högar, så skönt ! Så det vi har gjort va, jag började med att kolla så att privat hade fått morgonburken. Jag gjorde iordning alla spiltor och boxar så inte hästarna rörde till dom fina placerade bajshögarna, lättast att göra så tänkte jag :) Sen så va det att ta in alla lektionshästar och sedan borsta dom för jävlar hur dom såg ut :O Leriga som bara den... Så det va bara att grabba tag i en piggborste och en rotborste och ta tag i all gegga.. Sadla och tränsa, sen kollade vi bara på massa lektioner, sen fodra maten vid tolv, upp och äta sen kollade vi på mer lektioner, sen ut med alla hästar igen, sen fick vi sluta 3 timmar tidigare, tack Erik ! :) Så nu va dom 4 åren över som stallelev ! GÖTT. nu ska man g ett riktigt helgjobb som man faktiskt tjänar pengar på !

Sen va vi en sväng till mormo efter stallet, lämnade bara en grästrimmer, sen körde jag hem. OCh nu går det mkt bättre med koppling och gas ! Mer flyt ! Det va den lördagen det...


  

Kyra på ridskolan, inte glad hest _(

  

Kyra på sommatbete LÅNGT från ridskolan, dunder glad super häst :))

Av Victoria Johannesson - 19 juni 2010 18:26

snabb bloggning nu :O Får berätta mer om dagen sen när jag kommit hem från Gil för nu måste jag verkligen åka nununu, innan det blir regn, som det ser ut på molnen ! jag som trodde det skulle bli en fin och härlig kväll, men icke ! får se vad jag tränar med Gil idag, beror på humöret på honom, så skriver mer sen som sagt :) Tjaoo (:

Av Victoria Johannesson - 18 juni 2010 15:18

Träningen igår kväll med Gil va verkligen helt totalt underbar. Började med att Longera honom på en ganska liten volt så att han fick jobba igenom sidorna ordentligt sätta under sig baken och ja bli avslappnad i sidorna. Detta gick jätte bra :) Trav och skritt i båda varven och inkallning går jätte bra nu, räcker att jag skrapar benet i backen så kommer han in.

Visste inte riktigt vad det va jag skulle öva så jag tänkte att han skulle få hoppa lite grann se ifall han va på "rätt" humör för det :) Så tog fram sockerbitarna, la en framför hans framben, så tog jag upp det och ställde det på sockerbiten, gick jätte bra. HAn blev inte sådär osäker och panik. Utan mer "nej jag går undan det va äckligt" typ så, så det va inte att han va rädd för det. Så la jag upp bommen typ 5 cm eller något, Cassandra fick ju då springa så stog jag bredvid och la på kommandon för hoppa, ska lära han att när jag pekar på hindret ska han hoppa det. Iaf det gick jätte bra han tvekade inte några gånger så vi la upp det högre och högre med jämna mellanrum och ja han kom över 40 kanske det va, Stora framsteg ! Sen tog jag bort bommen och la ihop sockerbitarna platt på marken så hoppade han över det med ! Sen ställde jag dom upp med ett litet mellanrum så han skulle gå igenom det, och det gick också jätte bra, även om Cassandra hade lång lina så valde han att gå efter henne ! Så duktig va han :) Nu går det bara frammåt och frammåt :)


  

Av Victoria Johannesson - 18 juni 2010 15:07

Idag har jag då inte luggit på latsidan och glott på tve ;)

Började med att mamma kom in vid halv åtta och jag bara men gahhhh jag vet jag ska gå med hundarna ! Jag har ställt klockan så hejdå, typ ! haha trevlig man är på morgonen känner jag. Iaf klockan åtta tog jag ut hundarna för en promenix kom tillbaka gav dom mat och gjorde mig själv frukost, sen satte jag mig vid tven i halv timme, sen vart det att göra sig iordning. Va med Amanda in till Karlstads sjukhus, hon skulle göra efterkoll på hennes käke. Annars så har hon faktiskt köpt en egen bil nu, så söt ! :)

Sen hängde jag med hem till henne en sväng för att se när hon red på Spectra och det slutade med att jag hängde på med Pajen (sannas häst). Va roligt, upptäckte hans otroligt sköna galopp :D Men duktig va Spctra, Amanda har verkligen lyckats med lillponnyn (Y)

Sen drog vi en halv pizza var på sosen, gött ! Så nu sitter jag här och ja lyssnar på musik, ska snart dra oss till ridskolan, för idag är det min systers sista dag.. Senare blir det till Gil och blåser det inte allt för mkt så ska jag nog träna lite idag med :) Dom har faktiskt gjort en massa saker vid stallet nu, plattat paddocken, lagat paddocken, satt upp nya insläppstrådar och handtag, fixat vattenläcka ja en massa nu fattas det bara tvätta stallet och måla det (Y) Så då blir det super, skulle dock behövas ett helt nytt underlag i paddocken men man får väll nöja sig antar jag :P


Av Victoria Johannesson - 17 juni 2010 16:36

Glömde bort och skriva dett i förra inlägget att min natt va inte den roligaste :O

Jag satt ju då vid datorn till klockan 2 eller ngt, lite över varden nog kanske. Aa iaf, då stängde jag av den och gjorde mig "iordning" för  läggdags ^^ så när jag kom till mitt rum så hörde jag min snuttekatt Klas utanför fönstret så jag släppte ju in han förståss, våra katter hoppar typ 2 meter upp och för att komma in genom fönstret. Iaf s va jag tvungen att gå och öppna dörren och släppa ut han från mitt rum, så jag lämnade den på glänt för annars tänkte jag kommer han och krafsar på den efter en kvart eller något.. Så efter en liten stund kom han in och hoppade upp i sängen, han va jätte gosig så vi gosade :) sen gick han och la sig i fotändan.

Sen vid 04.13 ungefär så hör jag något i önstret så ser jag Klas där helt galen, jag hade lämnat fönstret öppet typ 2 cm eller ngt, och däremelan försökte han komma igenom ? hahah han tog verkligen i för han rev ner en jäkla massa saker i fönster så tog jag tag i han och slängde ner han men han lika snabbt upp tillaka och började vara sådär galen :O Så sträckte jag mig från sängen och försökte öppna och jag lyckades öppna typ 8 centimeter eller något, så tog han värdens sats, och otur nog så tog han sats mot min lampa så den åkte i golvet i tusen bitar :'((( JÄVLA KATT SÄGER JAG BARA ! höhö, täntke inte mer på det, nu sover jag orka med det där :O Så ja jag har nu på fm plockat bort det :P Dummadumma Klas !




   

Buskatten min :)     

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards