victoriajohannesson

Alla inlägg under juni 2010

Av Victoria Johannesson - 17 juni 2010 16:22

Hurtig jag har varit idag vettni va :D Kände för att dra fram mina gamla inlines och såklart passade dom, det va kanske 3 år sen jag stog på sånna men jag tänkte det är väl som att cykla :D Så ja jag gick upp till vägen och satte på mig dom :) åkte iväg och det gick ju super bra, jag inlinade 1 km eller vad man nu ska säga :) haha iaf grymt ont i benen och röven fick jag så japp nu ska jag åka inlines några gånger i veckan, så jag inte får dras med en hängande röv :O haha

Sen gick jag hem la mig på studsmattan och solade i det vackra vädret :) Sen bestämde jag mig för att ta med Bamse på en promenix, så vi gick "runt" 5 km iaf är den längan :P Kändes bra :)

Så idag har jag alltås hurtat som fan (för att vara jag då) OCh ni ska veta att dagen är inte slut än ;) Ska till Gil sen och Longera och testa lägga mitt ben över hans rygg :) Så det va nog dagen det :) Förresten målade jag lite till idag också :) Så duktig jag har vart (Y) Ska lägga in all tvätt i garderoberna också snart.. Det är ju dock mindre roligt om jag får säga det.. höhö. Aa jag får återgå till mitt vardagsliv :)


 

Inte mina ben detta:O Way to hårigt ;) 

Av Victoria Johannesson - 17 juni 2010 01:34

Aa idag har jag ju som sagt va inte bloggat något för idag har jag faktiskt inte bara luggit och rötat i soffan ;) Fast aa va ju tvungen och ligga där lite grann i morse, sisådär 2 timmar eller ngt ;)

Iaf jag har faktiskt målat vårat sjul idag eller hur det nu stavas? haha eller aa inte hela då, lite mer än halva framsidan, och hälften av väggen eftersom jag inte är så lång så når jag ju inte ändå upp, och jag orkade faktiskt inte gå och hämta en stege, fast sanningen är nog att jag inte gillar stegar för fem öre, höhö. Känns som dom ska ramla när som helst ;O Iaf eftersom det va hur soligt som helst ute så la jag mig på studsmattan och solade efter att jag kände att jag gjort nog mkt arbete för dagen :)) Så skönt vare och bara ligga i solen, utan att tänka på ngt..


Sedan kom mamma hem så åkte vi in till staden ;D Vi skulle faktiskt åka och hämta grejjer ifrån stuvbutiken till det nya lilla badrummet, iaf så kollade vi även på kakel och grejjer. OCh ja jag ÄLSKAR färger, kan inte leva utan färger. Livet är tråkigt utan färger, så är det bara och kommer alltid bli ! Iaf så ska vi ha vita väggar och brunt golv, det va lixom så ska det vara, inget mer att diskutera. Men jag som vill ha färg sa att vi måste ha ngt,

Pappa: Nej man tröttnar på färger, tänkt att detta ska sitta i 30 år frammåt, färger tröttnar man på..

Men nej, inte! Färger är ett mpste annars dör man, det måste vara ngt som "bryter det hela men ändå som passar in så sjukt bra, så jag gick ju runt och glodde på allt som jag kunde ta i, och jag har varit inne på orange, det passar nått så sjukt bra till mörkt brunt och det passar bra till vitt, så det är en bra färg som passar in till båda och dessutom som "bryter" det hela, så nu hoppas jag att jag får min lilla färgklutt som ska vara en "remsa" över handfatet ända upp till spegeln, blir typ 50 cm brett och typ 30 cm högt. Så det känns bra och det som jag hittade passade bra till golv och vägg :P Sen efter att vi kollat runt så åt vi på mc donalds, det tyckte jag och min syster att vi förtjänat nu när vi målat så flitigt.


Mycket tid spenderades i stallet, älskar att vara i stallet, det är så lungt och härligt. Jag blir så glad, sen blir jag så sjukt glad av att se Gil, Känns som att han "vill" att jag ska vara i närheten av han, som att han verkligen "söker" kontakt. Det känns som det iaf. Man gosar lite med honom, så kommer Bäbis och jagar iväg honom, jag visslar lite så han ska vända riktning och komma tillbaka. HAn börjar beta, det räcker att jag sätter mig ner på backen, då kommer han direkt ! Så otroligt skönt. Har ingen häst som man behöver springa runt och jaga för att få in i stallet eller hälsa på och så. Karins dotter va även där, hon tar hand om Poy nu när Josefin är borta, och gosh va trevlig hon va :) Stannade kvar och kollade på när hon red Poy. Och jag kan säga att hon red henne verkligen bra ! Medans hon red så putsade syster tränsen vi har, och jag gjorde iordning ryktlådan och rullade ihop lindorna lite bättre som vi har.. Lyckad dag tkr jag,

Sen runt halv tio åkte jag faktiskt ner til lsosen och köpte en Cola, tog med mig syster och åkte ut till Torsviken(en kamping här ute i Segerstad). Va tänkt att vi skulle badat men shiiieeeet va kallt det va :O Istället satt vi och drack Cola och bara tittade ut mot... Stora enso, haha nej då. Det kom faktiskt förbi några fåglar som segalde över vattnet, dom kollade vi på :) höhö. Bra dag :)

Nu ska jag verkligen sova -.- Så ja, godnatt ;)


  

Gammal bild från Skivtjärn i Deje, 2008 eller ngt :D 

Av Victoria Johannesson - 15 juni 2010 15:11

Jepp låg i sängen till strax före tio, gick ut med hundarna. Sen hem gjorde frukost till dom och mig själv, gick in i tve rummet och la mig glodde på Diseny Channel :)) Höö efter en stund somnade jag även där.. HAH som sagt va slapp, sen gick jag upp och klädde av mig, la mig på studsmattan i solen, och somnade där.. haha illa sommarlov och ja gär tröttare än någonsin tror jag :O

Det känns skönt nu för nu har äntligen solen hittat tillbaka, nu ska vi bara bort med blåsten och alla moln då är det perfekt (Y)

Ska snart ta min no fear moped till Gillebillen, se hur han mår idag, han är nog tröttare än vad jag är :) Jobbigt att gå och beta hela långa dagarna och nätterna, :) Vill att han ska ligga och sova när jag kommer, det som är så dumt är att hagen är så långt bort och när han hör att jag kommer då hinner han resa sig upp :/ Inte kul :) Va mkt bättre med den förra hagen när det va typ 15 meter att gå :D höhö..

Idag ska jag nog inte göra ngt tror jag, beror på vad han är på för humör och hur piggelin han är, snosar han bara fram så är det ingen mening med att träna... Jag vill bara hoppa upp på han nu med detsamma ! Men så funkar det ju inte riktigt, oturligt nog :) Sk aiaf borsta honom och sätta på han flughuva, en är läskig den sa han !

Måste köpa flugmedel också så jag vänjer honom vid det, inte så kul att ha en häst som irrar runt överallt så fort man sprutar någon annan stans än i svansen ;) Så det ska jag göra också, mkt jag ska göra som aldrig blir av :O

Förresten nu är det inte länge kvar tills jag börjar sommarjobba, och det jag fick reda på igår så ser det inte kul ut -.- Men men jag få väll va i min egen lilla värld i typ 6 veckor under tiden jag jobbar så jag kommer över det och får en massa pengar :)))

Nu ska jag dra vidare till min sötpolle <3


  

Jag rider Poy, en häst i stallet :P

Av Victoria Johannesson - 13 juni 2010 20:01

Jaja slut tjatat, idag har jag iaf varit med pappa till Friskis och Svettis...

Pappa : Du måste träna nu så du klarar av jobbet i sommar.. blablabla

jag: Nej jag klarar det ändå ! hatar att träna.

Det är inte det att jag hatar att träna jag får inte mig själv till att göra det bara, jag älksar gympa det är det bästa jag vet ! finns inge skänare än att ha veta att man har gjort ett jävla bra jobb, när man känner hur svettig man blivit ! Men då ska man orka komma upp och ut dit. Jag klarar mig helt enkelt inte själv, jag måste ha någon som säger går du inte och tränar nu så får du äta din egen bajs sen ! i princip så eller något. Som när jag va ute och sprang typ 3-4 gånger i veckan för 2 år sedan då va jag tvunget att ha ett schema som jag kunde pricka av efter varje gång jag sprungit, då kändes det bra att det faktiskt hände något med schemat och sen att jag visste att gör jag inte detta då får jag bara G i idrott och det vill jag inte. Japp så måste jag ha det men det funkar ju inte direkt i verkligheten då, tyvärr !

Iaf jag sprang 2 km tills jag fick dödligt ont i benet, då satte jag mig på en cykel och cyklade 7 km, sen testade jag att springa igen men jag orkade bara 30 meter typ sen fick jag smärta i benet igen, det är frammför allt knät då eftersom det är paj :/ mn iaf sen gjorde jag lite styrke saker. med typ 15-20 kilo på varje sak som man drar i massa spakar och skit :) Sån här som man drar ifrån sig med hjälp av benen när mna "ligger" på en platta den tog jag faktiskt 80 kilo på ;) Så benmuskler fattas det inte iaf, dock borde det ju bort några kilon på dom :O haha


Sen vidare till stuvbutiken där vi tittade på klinkers och golv och grejjer. Pappa orkade inte vara där så då åkte vi vidare så skulle han beställa grjjer imorn ist. Sen åkte vi till Ö&B så köpte vi kattmat och schampo :P Jag har då kört hela dagen, och det går frammåt. Dock är jag inte riktigt kvick i starterna så det går ganska smygandeframmåt blir lixom inget knyck iväg direkt utan hejhå här kommer nsigeln tills jag kommer upp till tvåan för då går det undan iväg :D hahah, får ta och öva på det, så jag faktiskt slipper ta hundra körlektioner på körskolan extra utöver paketet som vi kommer köpa :D så japp det va den dagen det. Eller aa imorse va vi ju och släppte ut hästarna då..

Nu blir det tve, så tjao ;)

Av Victoria Johannesson - 13 juni 2010 19:19

Ja som många kanske vet eller jag kanske inte sagt det, jag älskar att ta kort. tar kort på allt i princip men älksar att ta kort på djur och typ byggnader, macro bilder mm. Iaf så köpte jag en Canon EOS 1000D för ett års sen och då rök 5000 spänn sedan köpte jag till ett objektiv på 70-300 mm och då rök ytteliggare 2000 spänn. Yess det drar iväg. Men för att jag ska kunna bli någon och att jag ska kunna göra det jag faktiskt vill så måste jag ju ha lite bättre grejjer ! OCh så är det bara. Nu efter sommaren ska jag nog köpa en bärbar dator som jag enbart ska ha till min kamera. Så att inte denna datorn sprängs av en jävla massa bilder. På 1 år har jag kommit upp i 8 000 bilder. hahaha så mkt ! alltså det är det som är sparat på datorn sen kan jag ju bara påpeka att kanske 3 000 bilder har gått till sopkorgen eller raderade i kamerna innan dom åkte in i datorn, så ja det är en hel del ! Så nu kommer en del saker som jag skulle dö för att få :O


  
Ja så här vill jag ju då bli da, en nörd till fotograf som bara håller på med kameror !
Kan bara säga det att varje kamera väger typ mellan 5 och 15 kilo ! höhö, så ja han har en del kilon att bära på ;)


Sen ska alla skänka mig pengar eller göra så att jag vinner på lotto så jag kan köpa dessa:

Tamron 10 000 :-


Sigma 16 500 :-     


Canon 84 000 :-


Canon 138 000 :- Jag kan också se att dom ser prick lika ut men nix detta är upp tillochmed 600 mm det andra är bara 400 mm ;) 


Så ja bara att skicka mig lite pengar så jag kan bli den jag vill ;) hahah (Y) Billga saker detta ;) Ohjaa "     

Av Victoria Johannesson - 13 juni 2010 00:22

Puhh, nu jäklar har jag designat färdigt, och jag kan bara säga det, jag är riktigt nöjd med resultatet faktiskt :))

Skulle velat ha haft större teckensnitt på rubrikerna men det går ju inteee ;'(( BUH !

Nej nu blire sänga för min del, vidare till stallet om några timmar för hästapollarna ska ut. Hoppas mna får ett sådant där underbart sms ifrån bobo att han tar ut dom, så man slipper lixom :) höhöhöh, lat jag vet mne jobbigt när man ska behöva åka till stallet innan åtta ta ut tre hästar, sen åka hem igen ? Dessutom tar jag ju inte ens ut min egen eftersom han går ute på natten, så jag tycker ju att inte jag ska behöva ta ut dom andras hästar. Eftersom dom inte gör ngot åt mig. Lite rörigt jag vet men det är bara att fatta :)) hahah !

Nej godnatt, och hoppas ni gillar designen bättre nu, kändes som det inte blev så rörigt i hjärnan när mna läste :)


  

Av Victoria Johannesson - 12 juni 2010 22:37

ja nu ska jag äntligen komma med en ny design, men jag vet verkligen inte vilka färger jag ska använda mig av, hur min toppheader ska se ut, jag vet inget. Det enda jag vet är att jag ska göra om designen och det nu !

Bra va, nej ! hahahah Vilka två färger passar bra ihop då, dom jag har nu har jag märkt blir man helt yr och vimsig i huvudet av att kolla på eller man blir det när man läser mina långa enormt långa blogginlägg ;) höhö. Men aa så vilka färger "accepterar" eller vad man ska säga,? ögat så att man inte blir helt totalt vimsig och ser massa ränder under texten och grejjer ? det undrar jag...


-Grön och vit

-Rött och vitt

-blått och grått

-grått och vitt

-brunt och vitt

-orange och vitt

aa alla möjliga färeger funkar ju men, ÅHHHHHHAGGAGGAHHHGAGA !!!!!! Vet inte vilken ! nej nu jag får helt enkelt testa mig fram och se vilka färger som passar till Gil, för det tänker jag ha som toppheader. En bild på Gil och mig :d

Av Victoria Johannesson - 12 juni 2010 13:11

japp sitter hemma hos mormor ute i skogen i nysäter (Y) Körde hela vägen hit, vi åkte över Värmskog, och jävlar va vägen va dålig där :O

Har ätit blåbärspaj som mormor hade gjort god (Y) Det jag undrar över är varför vi gör dom så smala ? Vi borde göra så som dom gör på café ;) Mkt godare, och mkt mer. Mormors katt är förövrigt mkt bättre i benet, han går faktiskt på det nu, då det va väl tur att dom inte sköt han antar jag :)

Snart åker vi till Ö&B ska köpa schampo och tandkräm :)

Sen vidare till Willys och handla, sen till Gil. Får se vad jag gör med han idag :) Det blåser ju storm ute så jag kanske bara åker dit och myser sönder honom :) Bästaste hästen <3


Satt uppe vid datorn till två inatt, satt och kollade på en massa videoklipp om natural horsemanship, och jag blir så glad när jag ser det. Finns inte ord för hur jag känner. Älskar att se när hästen är som en skugga, och det är så det ska vara ! När ägaren lytfter ett ben hit och dit och hästen gör detsamma, det är så fint så otroligt vackert :))) Så vill jag att alla hästar ska ha det !

Nu ska jag nog kanske vara lite social, så tjao. Skriver mer ikväll :D


  

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards