victoriajohannesson

Alla inlägg under juni 2010

Av Victoria Johannesson - 6 juni 2010 22:20

Jobbat hela helgen som sagt va. Känns skönt just nu att bara ha en enda jobbdag kvar under resten av mitt liv på Grums Ridklubb. UNDERBARTTTTTTTT !!!!!

Sassa har förövrigt varit med också hela helgen och hon bara växer och växer för var dag, börjar likna mer en hund än hon någonsin varit i närheten av. IAf hon går att ha lös vart man än är. Så låg hon frammför stallet och "sov" i skuggan och hästarna gick ut och in på lektion och människor sprang runt henne hela dagen eller ska jag säga fram tills Erik kom kanske ? Jo det va då så att sassa låg på framsidan av stallet helt totalt död :) OCh hon går inte fram till främmande människor för hon är såpass "insängd" i sig själv fortfarande så ja hon är väldigt reserverad. Iaf så kom Erik och sa att jag skulle ta bort hunden ! Och jag bara eh nej ? varför då hon ligger ju bara där som en död sill ändå hon gör ju ignet lixom ? han bara nej men det ser inte trevligt ut när det är en lös hund på klubben. Desstom kan det hända något så ta henne till baksidan. Jag bara åh dumma idiot jävel... Så tog jag in henne i stallet iaf. Iam sick and tired of this shit ! säger jag bara tänker stå emot honom nu när han kommer med sina spydia kommentarer "


Det började med i Fredags så va jag med Cassandra till ridsolan, största anledningen till att jag förljde med va för att jag skulle till Mauds Sadelmakeri, iaf så gick jag in i stallet och där va såklart Erik. Så höll han på att ta bort högar och la rätt i spiltorna, iaf så kom han fram till Phenix och han hade grävt värdens mount everest, så sa Erik att jag skulle ta med han ut till paddocken och gå med han. Jag tänkte väl jaja det gör jag väl då, så kom han med ett kedjegrimskaft och ja jag hatar det verkligen ! Värsta jag vet. Så kollade jag på honom typ eh det tänker inte jag ha. Han bara detta är för säkerheten och måste användas, tro mig jag vet eller något sa han. Jag bara nej du det där är det sämsta någon i världshistorien kommit på, någon lat jävel som inte orkade uppfostra sin häst till vart den egentligen hör hemma på jorden, "bakom ledaren med andra ord" aa iaf så jag sa ju det till han och han bara jag vet nog mer än dig ska du se, jag har tävlat Western. Och så slutade han prata där och jag lixom bara eh jaha och varför drog du upp Western i detta lixom ? Hålla hur dum i huvet får du bli i princip ? Iaf så gick jag väldigt många varv i paddocken, den är stor dessutom så det blev jobbigt efter ett tag med mängd grus i mina foppistofflisar. Så jag tog in han och sa att jag inte orkade gå mer. Så sa han typ nej men han ser bra ut. Och dessutom hade han rullat sig ute i paddocken och jag tillät ju såklart det eftersom han aldrig får bete sig som en riktig häst. Så sa han typ bara åh men har han rullat sig, jag bara jaa jätte SKÖÖÖÖÖNNNNNT !!!!!!! Så va han ju jätte dammig så ställde jag in han så kom Erik sen igen och frågade om jag kunde borsta av honom för Erik skulle rida på han. Jag bara jaja. Och jag blir så trött på mig själv varför kunde jag inte säga: nej du har väl två egna händer att göra det med, jag är inte din jävla slav ! Så trött på dom inkokta jävlarna så det finns inte !!!!!!


Bara för allt detta bloggande blev jag jätte sugen på att skriva typ hundra till så nu skriver jag nog om kedjegrimskaft eftersom jag redan dragit upp det !

Av Victoria Johannesson - 4 juni 2010 23:23

Yess det va ju som sagt va ta-igen-dag för mig kan ju bara säga att det varken började bra eller slutade bra. haha Inte ett enda skolarbete gjorde jag, då kan ni förstå hur skolsugen jag är på en skala från 1-100. Ungefär ----350 (Y) Bra va, nej inte så värst eftersom jag måste göra alla dom som jag skulle gjort idag över helgen. Och jag kan bara säga det att det finns det verkligen inte mkt tid till eftersom jag ska jobba också, både lördag och söndag. Så aa vi får se vart detta leder -.-


Iaf åkte ifrån skolan och direkt till stallet. Kom på att jag skulle ta hand om Poy också så började med att mocka åt henne. Gjorde iordning allt hö och burkar. Gil äter nästan bara hö nu :) Så nu har han en rejäl hängmage haha (Y)

Tog in honom, bestämde mig för att longera lite löst idag. HAn kändes helt konstig när jag gick in med han från hagen. Precis som att han inte ville va i min närhet. Men det släppte såfort jag stog och borstade honom som tur va. Annars vet jag inte vad jag skulle gjort :O Iaf började med att få honom att koncentrera sig på mig genom att han fick gå runt mig på en ganska liten volt men med eftergift såklart. Gick ganska bra med tanke på att det blåste storm ute och va 130 grader mitt i paddocken. När han väl slappnat av i skritten så fick han trava. Gick också ganska bra, fick lite spel ibland och "drog lite så att han hamnade på en konsitg volt, formade sig inte bra med andra ord. Men tillslut släppte det också så då gick det jätte bra. Hade laddat med godis i fickan så då tänkte jag som sagt attjag skulle löslongera honom. Till en början va jag tvungen att jaga på honom så att han "ville" söka sig till mig istället för att få springa bort. Så tillslut koncentrerade han sig mer när han förstog att det inte va lönt att springa iväg för då skulle han bara få springa ännu mer. Och med en jagande Victoria i röven så är det inte kul, tkr han :) Så idag fattade han tillochmed galopp i höger varv :) Så jag är nöjd över träningen. Någon dag nu frammöver ska han få hoppa lite hinder ute på gärdet :) Och snart blir det att släppa han på en grönare hage :) Över helgen får han nog stå och vila och bara myspysa :)


Va ju tänkt att jag skulle ladda upp bilder på honom nu i detta inlägget men det får vänta för nu är klockan mkt och jag ska upp sju imorn så det får helt enkelt bli någon annan dag :) Förresten har jag en jäkla massa inlägg som jag tänkt göra nu om en massa massa åsikter jag har :)


  

Av Victoria Johannesson - 4 juni 2010 09:10

Japp sitter i Bibblan med en bärbar dator som jag dock bara får ha till halv :/

Idag måste jag göra en jäkla massa skolarbeten, men har verkligen ingen ork till det ! Det värsta är nog Svenkan som vi ska redovisa till veckan, en argumenterande text och ja jag har inte ens funderat ut vad jag ska skriva om :? Inte bra med andra ord, väntar på Amanda också så vi kan komma igång med dom uppgifter som vi har kvar tillsammans, med andra ord grupparbeten.


Igår va vi till en bondgård jämt utanför Kil, och ja den va söt. Praktisk och så. Kossorna fick iaf gå ute på vintern också, och det är bra (Y) Sen tillbaka till skolan, Lunch sen idrott. Vi hade kopertest vi skulle alltså springa 2 km på tid, och jag stannade faktiskt och gick endast 1 gång typ 15 meter eller något för att jämt bara sänka pulsen :) Riktigt bra tycker jag sprang iaf på 13 minuter haha inte det bästa men bra för att inte ha någon som helst kondition ! Urrrkkkk va jobbigt det va men samtidigt ganska skön att äntligen få röra lite på sig igen, Sen vandrade jag hem och la mig i solen (Y) Blev såklart illröd på armarna så det pepprade jag med after sun på kvällen (Y)


Träningen med Gil igår gick väl sådär inte så bra :P haha. Tänkte att jag skulle få honom på bättre humör och lite variation så vi gick till gärdet där det va klippt så alltså perfekt underlag :) hade med mig Kameran och min syster som anlitad fotograf :) haha Han va mest intresserad av gräset så det blev egentligen ingen bra fokusering så han bara sprang i princip. Cassandra fick iaf grymt fina kort, så dom kommer nog upp här ikväll. Sen får jag nog ta och ladda upp lite mer bilder från Sthlm som ännu inte kommit upp :) haha dryg jag vet (Y)


Nu måste jag verkligen plugga så, skriver ikväll eller senare :P

Av Victoria Johannesson - 2 juni 2010 22:14

Hejhopp, Tog ut hästarna imorse och Gil och Bebis går fortfarande ute på natten så när jag kom imorse så låg bgge ner precis i ingången. Jag gick såklart fram till dom och myste som bara den, sen kom jag på att jag faktiskt börjar skolan om cirka en kvart, höhö. Så blev att slänga ut hästarna och dra iväg, kom typ 2 minuter försent kanske, mend et gjorde ändå inget för det va projektarbete med andra ord inget arbete ! Gjorde iaf klart två uppgifter i Samhäll. Riktigt bra, dock vet jag ju inte hur det gick då eftersom jag inte fattar ett dugg :O


Va i skolan 1.5 lektion med andra ord Projektarbete (Samhäll för min del) sen en halv mikrobiologi. Tyvärr missade jag det bästa på hela lektionen eftersom jag skulle till tandläkaren. Tog bussenfem över halv elva, såklart va den sen som vanligt. Så va inne i stan cirka hel. Rusade typ till torget och kollade när nästa buss gick till Norrstrand japp om tretton minuter (Y) Super tänkte jag ska va hos tandläkaren om en kvart, (tjugo över elva hade jag tid) Satt där och väntade, klev på. Så va det en som "lärde" sig att köra buss så det gick typ väldigt hackigt och väldigt drygt, så när jag ntligen hade kommit fram så såg jag på klockan att den va fem i halv, och jag bara nej shit nu har jag missat min tid och måste betala ungefär :O Så jag gick in och sa att jag va sen, så sa dom bara att jag skulle sätta mig ner och vänta. Så vart det min tur :) Hon gjorde rent och så, hade lite tandsten. Annars skit bra tänder (Y) Nästa blir om ett år, känns bra det (Y)


Sen tillbaka till skolan, va på lektion i 40 minuter kanske? Sen hem, målade en grind eller en halv grind rättare sagt :) Till Gil och gjorde burkarna och Cassandra fick göra höet. Gick sen ut och myste med dom bägge i hagen, sprang runt och busade lite :) Borstade dom även ute i hagen, Jag Gil och Cassandra Bäbis. Sen städade vi skåpet, eller halva skåpet. Ryktlådan va verkligen full med hår, hela botten va täckt av ett lager. Kom fram till att nästa saker som jag ska inhandla blir flugspray, Gil är knott biten så utahelvete :O Sen får det bli 4 boots och framskydd :P Inte kul att ha massa krimskrams runt benen men ibland är man illa tvungen, när man ska hålla på och göra onaturliga saker med dom små djuren (:


Nu blir det snart sängen, imorn åker vi på studiebesök till en gård vid sunne typ :P


'Two Shadows from the sun making friendship´s from the ground   

Av Victoria Johannesson - 1 juni 2010 21:36

Kvällsfodrade precis för någon minut sen :D Först ge hästarna inne: POy, Edla och Whooppie. Sedan vidare ut i hagen till Gil och Bebis :) Dom blev glada av att få mat, Gil tyckte betforen va så go :) OCh Bebis ville smaka en tugga men nope det fick han inte. haha


Så idag har jag vart i stallet sammanlagt tre gånger, Första gången va jag dit precis efter skolan tänkte att jag skulle mysa lite med min bebu :) Och han va hel mysig, Mysigare än vad han va idag har han aldrig varit :) Så go mule när den va så slapp så den hängde ner till backen ungefär, Sen åkte jag vidare hemöver, åt lite mat och tänkte jag skulle börja med skolarbetet som jag fick idag men nope det orkade jag inte så la mig på studsmattan i den gassande solen (Y) Hundarna sprang runt så lyckligt på gräsmattan så :)


Senare kom mamma och Cassandra så då bärde det av till stallet igen, Denna gången för att träna och bada Gil :) Träningen gick ju inte så super eftersom han inte va så piggelin, jobbigt när det är varmt sa han :) Så lulla han omkring lite, idag va det mest för att jag ville göra ngt före badningen och sen för att han inte rört på sig så mycket på några dagar :) Badet gick ju somsagt åt hell.... haha Han är inte rädd för slangen och inte rädd för vattnet men så fort vattnet landar på backen så det säger Splasch och splaschar upp emot benen då va det sjuhelike läskigt tyckte han så, det slutade med att jag fick ta en svamp och skura med :) Lortig va han iaf, vattnet va helt totalt brunt, och ändå har jag inte gjort så noga eftersom han va så Mesig, så det får bli en gång till efter att vi tränat slangen att den inte är farlig :D Så aa idag gjorde han en massa konster :)

Får faktiskt skylla det mesta på mig eftersom jag bara har spolat benen på honom 1 gång och då gick det jätte bra, eller aa gjorde bara frambenen så :) Så jag antar att han aldrig varit nära en vatten slang så detta ska i jobba på. Precis som alltannant :D


Förresten så kollade vi vart Gil gick på mig och han gick precis under näsborren på mig så tänkte jag att jag skulle mäta mig i skolan och samtidigt kolla hur hög han va, Så jag va 164, Känns som jag alltid är mindre hos skolsköterskan än vad det känns som, sen kollade jag precis under näsborren också då, och det låg faktiskt på 151 ungefär så han är ju iaf högre än 150 redan, Och jag är så nöjd jag abra kan bli :) PERFEKT !! Han är lixom två år och 150 hög redan :D


Nu har dom även klippt av all vall på järdena så blir att bosätta sig där under träningspassen nu så det blir lite svalare :D SKÖNT !



Inga nya bilder går det lägga upp heller :O va trött jag blir !  

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards