victoriajohannesson

Alla inlägg under juni 2010

Av Victoria Johannesson - 11 juni 2010 22:22

Tänkte att jag skulle lägga in bästa flugmedlet, eller aa det som jag tycker då får jag väll tillägga ^^ höhöh, fast å andra sidan allt jag skriver om här på MIN blogg är ju oftast det som jag tycker så :D


Detta flugmedel iaf är det bästa som jag sågonsin har varit i närheten av.. Jag har haft ridskolans häst Meya två sommrar nu i rad och det är för att hon måste "kontrolleras" varje natt, För ibland måste hon ha flugtäcke ibland inte beroende på hur mkt insekter det är. Iaf blir hon för biten så får hon stora "bölder" eller det ser ut som förstorade myggbett helt enkelt över hela halsen och under hela magen buken etc. Iaf så åkte vi till en hästaffär förr förra året och kollade så fick jag syn på denna och tänkte shit den här ser duner bra ut och med tanke på priset så lär den ju vara bra, läste lite på den och det stog att den höll upp till 14 dagar om hästen då inte blev blöt. Och jag tyckte ju att detta lät otroligt.

Iaf den tog bort varenda litet bett och det enda som bet henne va bromsar. Så den va verkligen skit bra hon har inte haft en enda böld på två sommrar, tack vare mig och den underbara sprayen <33


Så denna får 10 hovar ^^ haha om jag då måste sätta en poängsumma.

Jag undrar verkligen vad som tar bort bromsar, eller iaf håller dom på avstånd !  

Av Victoria Johannesson - 11 juni 2010 19:41

Yess andra dagen på sommarlovet, och det börjar med en riktigt svensk sommar :O REGGNNN !!!!!!!! Inte okej !


Idag har jag:

Gjort iordning Cassandra
Luggit i soffan

Vart till Gil

Luggit i soffan

Ätit kebab

Ridit

vart till Ica

Suttit vid datorn

Ätit

och nu är jag här igen :)


Plattade håret och sminkade Cassandra, hon slutade skolan idag. Så hon skulle ju vara lite fin :) Den ungen går i sexan och har snart växt ikapp mig :O Hon är 161 och jag är 164 :O INTE OKEEEJ !!


Idag gick jag ut och gick med Gil, vill bara poägtera att gräset till hagen va jätte blött och det går upp till knäna så jag va redan dyblöt innan jag ens klibit in i hagen, iaf så gick vi iväg, över vägen och bort mot skogen, så tänkte jag att vi skulle gå inne i skogen för omväxlingsskull, så jag va tvunget att korsa ett gärde med knähögt gräs, så jag va skapligt blöt igen, mina skor vav dyngblöta. Iaf så kom vi fram till skogen, och jag då upptäckte att det inte går att komma in i skogen för det växer en jäkla massa små björkar i kanten och det va så mkt bröte, så då tänkte jag nej vi går runt skogen :)

Förresten så träffade vi på ett rådjurnär vi korsat halva gärdet, iaf så kom vi runt hörnet på skogen, och då upptäcker jag och Gil ett till rådjur som studsar iväg och Gil blir ju helt farsinerad :D Tills jag upptäckte att det stannade vid en gran inte så värst långt bort från oss, och så började hon skälla. Och det som slog mig va att hon hade förmodlingen ungar, eller Kid som det heter :P Så när hon höll på och skälla så blev ju Gil helt till sig och undarade vad som försigick så då började han blåsa och varva upp sig. Sprang några varv runt mig. OCh blåste säkert 40 gånger innan vi kom till halva gärdet. Då fjong sa det så va han sig själv igen :) Kändes skönt att han kunde slappna av så fort ånda. Jag menar vi har knappt vart av stallplanen. Så när han va så duktig och hade lugnat ner sig så longerade jag några varv på ett annat gärde, med kort gräs :P Det gick också bra efter en stund när han slappnade av och fokuserade lite mer.


Vet att jag skriver grymt långa inlägg, men det är ju bara för att jag uppdaterar så oofta :D höhöh ^^ Så nu tänkte jag skriva lite om ridningen också ;)


Anledningen till varför jag red idag va för att en i min syrras grupp hon hoppar inte, så då fick jag hoppa ist för henne eftersom hon redan har betalat en hel termin så :)

Iaf jag kom dit, klädde på mig stövlar och hjälm, eller inte hjälmen då den sätter jag ju på mig innan jag hoppar upp ^^ Men iaf så knackade jag på luckan och frågade Anders om han satt mig på Meya, "som han då lovat" Nej det hade han inte eftersom min Meya snuppan va öm i fötterna efter skoningen :'((( Snyft !

Red iaf Brandy, och ja.. Det va det. Hah nej då men aif vi red fram och dom är ju grymt många i en "vanlig" grupp så att säga så jag får ju lite lätt panik sådär vet inte vart jag ska hålla hus riktigt men jag lullade väll runt som alla andra bara att jag kan rida hästen eftergiven. MEn det gick ju då heller inte så bra eftersom Anders hela tiden skrek rid fortare så ort det råkade bli lite för långt för hans smak, Jag hade lust att skrika. Du jag betalar för att rida här, och det är min tid. Jag rider hur jävla sakta jag vill så shut up i princip ! Men nej det är ju Victoria vi snackar om så här skriker vi inte på någon så det är bara att rida fortare ! Inte kul iaf, hoppade typ 50 kanske, heller inge kul ! Inge fel med att hoppa låga hinder som uppvärmning eller när man gör komplicerade övningar men detta va en bana och vi skulle rida på tid, japp jag kom trea. Så va det med det. Rider en gång till nu sen ADJÖSS RIDSKOLAN !!!!!!! SÅ SKÖNT ! Och förresten innan jag slutar skriva vill jag bara påpeka att jag hade lust att kasta Brandys sadel åt helvete när jag satt i den. It´s not fitting the fucking horse ! och ja jag vet bra engelska ^^ haha nej men ärligt skaffa passande sadlar så kanske ni får lite mer "välarbetande" hästar !

See ya !

Av Victoria Johannesson - 10 juni 2010 15:51

Yes, sista gången jag får säga detta men SOMMARLOOOOVVVVVVVV <3333333333
Jepp ni läste rätt, gick ju ur tvåan nu så nästa år blir det 1 år ledigt för att utbilda min häst sen blir det heltidsjobb :)


Och nu när jag  tittar ut genom fönstret ser jag att det dåliga vädret blåser bort mot typ sunkiga Kil ;) höhöhöhöh (Y)

Igår badade jag för första gången i år, först va vi till hästen och myste med honom, borstade och så fick han lite betfor som han verkligen älskar. Sedan va det så fint väder så då tänkte jag och min syster att vi skulle åka ut till torsviken, (segerstadscamping) och känna på vattnet. Där ute va det ju helt fint, vattnet va helt spegelblankt och svart som natten. Så ja jag tog av mig byxorna och gick i, hade fortfarande kläder på överdelen, men så tyckte jag vattnet va så fint och så gött, så ja jag beredde mig på typ hjärtatack, men jag kom i och jag kan bara säga det att det va så gött ! Det va ju ganska kallt, men när Victoria kommer i då är det fan inte dåligt ! höhöhö.


Idag va det ju då första sommarlovsmorgonen och jag sov ända till elva, otroligt (Y) vaknar aldrig sent. sen så låg jag ju såklart kvar i sängen till typ tolv nästan, sen gick jag upp gjorde frukost och pallrade mig in i tverummet, och där har jag luggit fram till nu :) hahahahhaa, ska bage mig till hästen snart :D ska väl laga mat först antar jag :) ha en bra dag, och frammförallt dom som bor norr upp i Värmland för dom kommer nog få REGGGNNNN !!!! HAHAHAHHAH :)))))))



Av Victoria Johannesson - 8 juni 2010 18:03

Nu ska jag göra mig iordning, för snart tar jag cykeln till skolan. För ikväll blir det tjärn (Y)


Idag har jag köpt skor förövrigt eller jag har inte köpt det, Farmor betalade :)))) MAssa glad på det, Annars så har jag inte gjort något annat tror jag. Va till Gil då så klart, eller jo jag och Amanda va in till stan och åt mat på Ikea :D Gött vare iaf (Y) Nu ska jag dra plattången genom håret och sminka mig sen bär det iväg :)

Av Victoria Johannesson - 7 juni 2010 22:39

Måste bara säga det innan jag lägge rmig att jag måste verkligen ändra min Design nu. Gör jag nog på Torsdag kanske, eller under helgen. Om inget kommer ivägen. MEn det är typ panik nu. Passar inte mig för fem öre :D höhöh

Av Victoria Johannesson - 7 juni 2010 22:31

Japp nyss laddat upp bilder som ni sett :) Har även i väntan på att bilderna laddade så målade jag naglarna, både händer och fötter :D Blev ganska fint ändå, ville känna mig lite gammal, hahahah x)
Idag hade vi enbart två lektioner, Lämnade in 3 uppgifter idag, och det kändes inte direkt så bra med två utav dom för min hjärna är verkligen ur funktion just nu ! Skoltröttare människa finns det nog inte :O
Sedan vidare till Gil och kolla så att de hade vatten i hagen, självklart myste jag sönder med honom, känns som att han trivs med mitt sällskap. Han gillar iaf när jag kliar honom, det är det bästa han vet :D Idag kliade han faktiskt tillbaka. Det har han aldrig gjort på den som kliar honom utan det gör han enbart på någon som står framför :D Men idag gjorde han det på mig för första gången :D

Imorn blir det vanlig skoldag till att börja med, sedan blir det iväg en snabbis till Gil och kolla vatten och se så att han lever :) Sedan iväg med Farmor och köpa skor, sedan tillbaka till skolan, för då är det den årliga tjärn. Först blir det paintball eller aa ska bara kolla, sen blir det moffa kött och potatissallad, sen blir det dricka :D Gött ! :D
Måste städa alla förbannade skåp också på skolan :O lämna in nycklar, böcker och aa en jäkla massa..
Nej nu är det färdig bloggat för idag, skriver mer imorn. Innan jag drar tillbaka till skolan :D Godnattpuss .P

Av Victoria Johannesson - 7 juni 2010 21:02

                     

     

Av Victoria Johannesson - 6 juni 2010 23:00

OH yess tänkte då ta upp detta med kedjegrimsaft, som i min åsyn är det idiotiskaste sak som kommits på.. "Det handlar om säkerhet om hästen försöker sticka så har du iaf något att hålla emot och kan då ha kvar hästen hos dig" Jo tjena ???
Det första vi vet om hästar det är att dom går undan för tryck, Då vi rider leder som hanskas med dom aa i princip så fort vi är i närheten av dom, Detta menas med att så fort VI flyttar hästen så är det ett tryck och trycket gör att hästen flyttar sig bort från trycket. Så då kan vi ta ett klart exempel på hur trycket är med kedjegrimskaft.


  

Denna bild visar klart och tydligt att kedjan går under hakan. Då förstår ni säkert med en gång vad jag menar med pilarna. Du leder hästen och använder dig av kedja, hästan hoppar till lite, och verkar allmänt busig. Vi människor i detta fallet rycker i grimsaftet som leder till kedjan. När du rycker så bildas det tryck på hästen underkäke eftersom det är dit trycket leder när du drar i grimsaftet. Hästen uppfattar då detta som tryck och går såklart undan för detta som den gör i alla situtioner när vi utför tryck. Hästen kommer då högre och högre upp i luften och vi rycker mer för att få "ner" den igen. Detta förekommer var och vareviga dag, tro mig jag har ögon och kan se, även öron om att detta promt ska användas. Och detta med att du har en chans att hålla hästen ifall den tänker sticka. Eh skulle du tappa hästen och den har kedja på under hakan och hästen galopperar iväg och råkar trampa på det fladdrande grimskaftet runt benen. Då kan jag lova gott folk att era hästar har då ingen käke kvar ifall detta skulle inträffa ! Så ska kedja promt användas, dra den då över nosryggen så hästen går undan för tryck över där då är den iaf kvar på marken och den springer inte frammåt eftersom det blir tryck bakåt, Detta resulterar ju då att kedjan över nosryggen ger mer invärkan än vad den gör under käken. Eller så kan man helt enkelt träna hästen ifrån marken så den lär sig sin plats när vi människor leder den. Jo alltså bakom ledaren varken frammför eller på sidan, BAKOM VA DET !! För hur beter sig vildhästarna, inte springer dom före ledar stoet/hingsten !

Så tänk om för en sekund, Använd inte kedja !

Kommentera era åsikter om detta, eller om ni inte förstår så får ni fråga helt enkelt så får jag visa mer tydligare !


Bakom vare, och vanligt grimskaft ! Lär dig hästens sätt att bete sig i hästflocken, och bete sig därefter hur dom är emot varandra. Förmänskilga inte hästen. Och ha den inte som en maskin!  

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards