victoriajohannesson

Alla inlägg den 20 april 2011

Av Victoria Johannesson - 20 april 2011 20:40

har varit i stallet minst sagt jätte mycket idag faktiskt.. Gil fick sina fossingar spolade, och det går lika bra varje gång som gör att jag får ett leende på läpparna varje gång :) sen borstade jag honom så fin så, sen fick han sina ben lindade, för kände att han ville bli extra fin idag faktiskt :) så lika fokuserad som han varit varje dag nu gick vi glatt ut i paddocken och började lite löst vid tunnorna som jag sedan tänkt skicka slalom mellan.. Han hade en jätte fin och possitiv inställning till det hela så vi gjorde övningen som den ska göras idag faktiskt, hade honom fast satt i ledrepet sen så visade jag honom bara hur han skulle gå så gjorde han det så fint så :)


sen tränade vi lite med bron, och idag stog han faktiskt med hoven emot och försökte att ställa upp den men han vågar inte riktigt ännu, men det kommer det med :) sen så tränade vi lite på han han ska stå still med sidan mot bron så man tillslut kan hoppa upp på honom, gick också jätte bra tillslut kunde jag bara säga "ett steg fram" så gick han frammåt och sen stannade :) göbben min :) hahaha


sen gjorde vi även lite löslongering bara för att han skulle få röra lite på sig också, och idag tränade vi även på lite galoppfattningar, och jises vilken dålig kondis jag har :O Eftersom jag var tvungen att "jaga" honom till att fatta galopp så att han ska förstå mitt kommando senare genom att jag gör galopp fattning med mina ben eller vad man ska säga, så ja tillslut gick det jätte bra, dock kan man ju inte göra för mycket heller eftersom man riskerar att missa den enda chansen till att sluta övningen när det går bra.. så man får helt enkelt gå försiktigt fram och hela tiden öka kraven eller vad man säger för att man ska lyckas komma frammåt.. För börjar man på stor steg är det svårt att hålla kvar samma prestation hela vägen därför är det bra att börja smått och gå sakta men säkert upp för trappan genom livet :) som jag och Gil gör ;)


haha sen så brukar jag nu för tiden bara öppna paddocken så går Gil in i stallet själv, egentligen är det ju tänkt att han ska stanna och vänta på mig men han har inte riktigt förstått det än så ja han får väl göra så ett tag nu iaf, han vet att han alltid ska få mat efter vi har tränat så han går raka vägen in till boxen, men det roliga var att Frida stog inne i stallet så kom det plötsligt en lös häst in i stallet som gick raka vägen till sin box ^^ hahahah lite smått kul faktiskt :) hahha


 

repris bild 

Av Victoria Johannesson - 20 april 2011 12:07

gäässp.. Har varit i stallet nu på morron och tagit ut hästarna, härligt att det blev fint väder än en gång.. Gud han är glad nu kanske ?? haha inga som har syndat för mycket inte förutom gadaffi nu då eller vad han heter som borde bombas eller vad säger ni ? bara förstör allt... haha


men jaja nog om jädra religioner, som inte intresserar mig överhuvudtaget ändå.. men jaja tog ju som sagt va ut hästarna, sen gjorde jag iordning allt till Gil nu på morron, fyllde lite vatten hagarna och så.. Sen så dök de "nya" upp som kom med sina hästar igår kväll.. men iaf så kollade när dom red nu på morgonen, den ena har jag känt sen jag var liten så.. sen så kom mamma och hästade mig och så hamnade jag här.. med andra ord har jag varit i stallet ganska länge nu på mörakvisten. ska iaf tillbaka senare och träna Gil, får se om hans humör är på topp idag igen :) blir nog lite repition isf från gårdagen så går vi in lite mer på att träna med tunnorna, kanske drar fram transporten också..


men just nu ska jag damsuga sen ska jag nog sopa i mig ett glas Obóy för är så himla godissugen och just när man är det så finns det ju absolut inte en endaste kaksmula hemma ens... jaja jag överlever tror jag nog :)

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards