victoriajohannesson

Alla inlägg under februari 2011

Av Victoria Johannesson - 21 februari 2011 09:41

haha släppte ihop hästisarna igår ju, Edla till pojkarna. Gick riktigt bra får jag lov och säga :) Gil blev en riktig bitch, Edla skvätte jätte mkt och Gil sa att det luktade konsigt så flemade han upp läppen och hans snygga tand visades ! Tandlös ^^

Sen så var det precis som att Gil bara stick och brinn Bäbis Edla är min och vi två är araber det är inte du.. haha trodde jag faktiskt inte, trodde han skulle hålla sig undan och inte fatta vad det var som pågick, men så var det ju inte med andra ord har han ändrat sig en hel del sen jag fick honom :) får väl se hur dom mår idag om Gil blivit tilltöcknad av Bäbis ännu men tror inte det, han fick en litet kick rätt i magen igår men inget som syntes eller så :)


Kollade även honom i munnen då han har fått en knöl som jag berättat om, men det var ingen tand lös, fast det var en som roterat lite så jag får hålla koll på den helt enkelt, han blev väldigt ledsen iaf när jag var där och drog i hans tunga :D haha men det lönar sig ju bara i slutändan, man kan ju inte gå runt med tandbesvär direkt !


Idag ska jag bara göra klart alla saker, för Emma ska med dit idag så får ta och skynda mig igenom grejjerna !


  

Nej jag är inte tandlös eller så ^^

Av Victoria Johannesson - 20 februari 2011 10:20

`känns som att det är så kallt som det ser ut att vara i filmen day after tomarrow :O åkte till hästarna imorse tog skodan, jag körde och som sagt varenda sak i bilen var ju helt stel pedalerna var helt sega... så börjar oljelampan tjuta och lysa så stog vi på vägen ett tag och läste i instruktionsboken men det stog typ att det bara var en varning om den blinkade så vi åkte vidare, temperatur mätaren gick bara ner och ner, hemma var det 22 minus efter 3 kilometer väl i stallet var det 26 :o kallt eller var ? 4 graders skillnad på 3 kilometer det är ju inte riktigt klokt ! iaf släpade ut hästarna i den stränga kylan, kallt var det och slita sönder höet med händerna, ja min häst är bortskämd när jag är där, men gör han det själv så är allt hö överallt tillslut eftersom han äter bara det som ligger i botten de allra minsta stråna, tror att han håller på och tappar en tand högre upp i övre tandraden, ska kolla det sen när jag kommer dit, hoppas bara att det inte är så farligt och att han isf tappar den snart... lite problem har han när han äter, det var även mer hö kvar i boxen än vanligt så i värsta fall får man väl ringa lilla tandis...


Som sagt var, idag ska vi släppa ihop Edla med pojkarna får se hur det går, tänkte att jag skulle ha släppt ut gil och bäbis i en annan hage idag men staketet låg ner så mycket där så vågade inte det, tanken med det var att alla 3 skulle tillsamman komma in till en "ny" hage så det inte blir så att den hästen äger det stället och sågör vi här, som vanor och så utan att de får göra upp nya rutiner och så i en "ny" hage, men nu blev det ju inte så då tyvärr.. hade faktiskt varit bättre tror jag, men det går nog bra.. bara lilla Edla blir glad så :)


Vill föresten ha den där sadeln som jag tjatat om så mycket NUUUUUU !!!! varför kan man inte få vara rik för ?? sen vill jag ha en till häst också, men eftersom alla gamlingar spelar som nördar på bingolotto så går alla pengar till dom ^^ haha skämt å sida.. ne men tänk att få vinna 250 miljoner vilken känsla jag skulle svimma hundra gånger om !

Ne nu ska jag prata med emma och sen ska jag skriva färdigt Svenskan :)



Av Victoria Johannesson - 19 februari 2011 15:32

åkte till stallet förrut också idag följde iaf Cassandra med ! gjorde iordning allt och så, haha när jag skulle tömma skottis så öppnade jag dörren och till min förvåning låg Gil ner i snön, åh sötis ! dock var det inte så långvarig bara ner och sen upp, haha, han verkade riktigt riktigt trött. Så tänkte vad jag skulle hitta på med honom idag så gick vi ut och gick ist för att longera. Sassa var med också, så tänkte vi skulle gå till några som plogat en "väg" på gärdet som de kan köra travhästar på som bor där. Tänkte att vi kunde gå där om dom inte tränade, så gick vi varvet runt där så kommer typ en som har häst där eller något och frågade vad vi höll på med och att dom arrenderar gärdet och faktiskt betalar för att få plogat, så sa hon det är inte meningen att hela segerstad ska komma och rida här jag bara typ problem eller vad, herregud vi har gått där inte sprungit runt med en jordfräs och förstört, nej endel har problem typ som att hon skulle komma och säga till mig om jag gick där utan häst, för att välja att gå på det plogade istället för att gå i högsnön bredvid, ne det är ju en annan sak att dom kör där och så, varje dag med massor av hästar klart att det sliter på järdet men att vi bara går där 1 gång, ne herregud säger jag bara. allmemansrätten kanske ? haha en annan sak om hon hade kört sin häst där och jag går ut samtidigt då kunde hon ju ha sagt till mig det hade jag också gjort om det var någon som red där samtidigt som jag skulle vara där. men inte om jag ändå inte skulle vistas där samtidigt, då hade jag tyckt det var okej, somsagt inte så att det blir helt förstört av att man bara går där.. ne snäll ska man vara :D


Tror Gil håller på att tappa en tand också längre bak i munnen för det buktar ut lite på sidan av huvudet där övertandraden går. så kanske är lite svullet eller så om han nu tappar en tand där, ser ut som så när han äter iaf.. löständer snart tror jag promt :D hahah


  

Av Victoria Johannesson - 19 februari 2011 15:24

vackert väder har vi här i segerstad idag, helt underbart :d Precis käkat mat som farmor har kommit med riktigt gott faktiskt ! ungstektfalukorv med potatis MUMS !

Bröjade även med Svenskan imorse som jag har haft lite lätt panik över men nu har det lagt sig iaf och jag har kommit igång och jag vet vad jag ska skriva om, har faktiskt börjat också, ska bara hitta en bra bild till det har den perfekta i huvet, hade varit super bra om man var duktig på photoshop men tråkigt nog är jag inte det :'( kanske får sätta mig lite senare och klura på det, men har jag tålamod till det tro ?


om datorn ändå inte hade varit så komplicerad :D hahah om man bara hade kunnat veva med fingern så var det man tänkt framför en super bra ! hahah

ska försöka leta upp ett bra veckans videoklipp nu också, har blivit lite torka på det inte hittat något bra sen vet jag inte riktigt hur jag ska hitta, menmen hittar nog snart något super bra klipp :L

Av Victoria Johannesson - 17 februari 2011 18:31

har precis ätit färdigt nu, mums va gott det var med lasagne, mjuk macka och ost :D

känner verkligen lite lätt ångest över svenskan, lixom vaaaaad ska jag skriva ? har inte en endaste blek, vet att jag tjatar men seriöst det är nästa fredag :O kommer döööö !

typ hej jag ska berätta om en resa till Spanien jag gjorde vi badade, solade och red på hästar sen shoppade vi lite, jag tyckte det var fruktasvärt varmt och det riktigt klibbade på kroppen av all värme. så färdig det var 5 minuters muntlig redovisning typ. nej men ärligt åååhhhhh !!!


Iaf idag fick vi sluta mkt tidigare än planerat, och för mig är det aldrig en fördel eller iaf inte på vintern eftersom jag måset vänta på pappa, så slutar man halv tre och han kommer halv fem så orkar man egentligen inte vänta och nu när det är så svinit kallt så vill man inte gå hem, men jag gick till stallet idag. För att rensa lite tankar, och det var faktiskt skönt dock var det väldigt halt. men jag kom fram utan att ha brutit benen. pojkarna busade iaf som vanligt och Edla stog och tryckte i ett hörn i sin hage, nu hoppas jag verkligen vi får hösilage imorn så kanske vi kan släppa in henne till pojkarna :D skulle ju vara lite trevligare för henne :) men gjorde iaf bara iordning sakerna till både Gil och Bäbis eftesom Cherie fortfarande ligger i magsjuka :)


Svenks maffia idag på tve klockan nio, höhö inte världens bästa människor kanske :o

Av Victoria Johannesson - 16 februari 2011 19:43

åh det är verkligen kallt, har lust att gå och lägga mig på badrumsgolvet så skönt med golvvärme :DDDDDDDDD jag och katterna låg som utslagna igår på golvet, men tror soffan och tven är lite mer lockande !


Iaf idag har jag skrivit prov i djursjukvård, gick nog bra tror jag, en fråga som jag blev lite osäker på men andra som svarat typ samma så det blir nog rätt iaf, hoppas jag får ett hyfsat bra betyg iaf, vill ju ha minst VG i det ämnet men tja det får väl väntas och se.. Iaf lite lätt panik har jag, nästa fredag ska jag redovisa svenka och jag har inte en blek om vad jag ska skriva det är det enda jag får ägna mig åt i helgen är svenska, för ärligt ett muntligt anförande och jag har inte en aning om hur jag ska sätta ihop en text som dessutom ska handla om resor och vara 5 minuter lång. PANIK !!!!!!!!


Idag har jag även hållt i en nymfkakadua den va skit arg och bet mig hela tiden i hansken samtidigt som den höll ett stadigt tag om mitt pekfinger, aotsch ! lite oschysst kände man sig när man fångade dom med håv, menmen ska man lära sig så ska man..

Gil har nu tappat sin framtand som varit lös i en evighet, så ja nu har en söt liten glugg där i framraden :D nu är han så pigg när det blivit kallare och att han får vila så han har hur bråttom in både in och ut från stallet, trippar på sidan av en, förrut fick man dra ut honom :) gulligt <3

Av Victoria Johannesson - 15 februari 2011 18:50

blev visst inge plugg igår, hmm dåligt gjort, men datorn och tven drog mig för mycket och det var faktiskt värt att kolla på det jag gjorde :D

men nu idag är det sista dagen att plugga för imorn är provet, och ja det var inte så svårt som jag trodde att det var, alltså olika ord och saker man ska kunna men det var inte så farligt.. idag blir det att synda pizza och cola, fy skäms. jag kommer aldrig komma ur det :O Får bli när jag bor själv när jag kan köpa min egen mat ! dock är pizza VÄLDIGT frestande och speciellt cola !


idag så har faktiskt skoldagen varit bra, god mat var det iaf, herregud currysås och panerad fisk, super gott :D med ris då !

Inte helt dålig mat på skolan faktiskt.. gympan var väldigt effektiv och skoj faktiskt som några i klassen hade hand om, riktigt bra övningar :)


Sen blev det till Gil där snackade jag och Cherie en massa och hon utmanar mig till att rida Gil nu för jag har tjatat på henne att hon ska rida Bäbis eller jag vill se när hon rider honom och då sa hon idag att rider jag så rider hon, hmm måste slänga mig upp en dag nu :D får nog bli en dag på sportlovet eller så :) men gil var söt iaf otroligt hungrig var han :) ne nu ska jag och min hungriga mage gå och plugga :)


  

Av Victoria Johannesson - 14 februari 2011 19:41

så trött är jag, imorse så steg jag upp vid halv sju åt frukost och gick och la mig igen, alltså ärligt det måste ni testa man blir helt underbart bra på humör och kroppen får vila efter man har proppat i sig frukost, men iaf när jag väl gått och lagt mig blir jag svin trött och ibland som alla vet är det väldigt svårt att hålla upp ögonen, så ja jag vaknade till efter 35 minuter och då var det tio minuter kvar tills jag skulle vara klar och gå till bussen, paniiiiiiiiik :D men som alltid är jag snabb nog så det gick bra denna gången med :)


imorn får det bli ett veckans vidoeklipp tror jag, om jag hittar något bra :D Vi får se vad det bli, nu ska jag gå in och duscha iaf, tappa massa hår, föresten nästa vecka ska jag klippa mig hur skönt som helst, dock kommer frisören få dåndimpen och undra vad fan jag har gjort med mitt hår, för seriöst igår låg det en fruktansvärt stor tuss hår på golvet från mitt kära huvud, funderar skarpt på om jag blivit mann och gammal till att tappa håret, för igår vare det fan extremt, stackars hår vad jag utsätter det för lidande ! skulle inte lagt i dom där 8 blonderingspaketen på två veckor tror jag :O

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards