victoriajohannesson

Alla inlägg under april 2011

Av Victoria Johannesson - 14 april 2011 22:34

Ge mig tränset någon, Snälla `?


 

Av Victoria Johannesson - 14 april 2011 22:05

eftesom det gick så dåligt igår och vi blev så oense så kände jag att nu ska vi bara va lixom.. inte kräva så mycket utan bara köra på med saker som bara faller in. jag sa att vi kunde träna lite mer på små signaler så Gil blir mer uppmärksam, släppte honom lös med en gång i paddocken, så gick vi runt lite tillsammans och jag funderade väl mest på hur jag skulle planera upp passet. så tänkte jag att vi skulle gå där det va trånga utrymmen då vi skulle ge oss på transporten efter passet, försökte iaf övertala honom att gå igenom för att sedan backa ut, han ville inte det så då schasade jag bara iväg honom med sticken, då föll han in i trav och cirklade runt mig perfekt, och då tänkte jag bara nu kör vi :D ta vara på den energin som är.. jag gjorde inkallningar och skickade ut honom och han stannade kvar, i båda varven dessutom, han gled iväg lite men det räckte med att jag bara aa.a.a.a.a.a sa typ upprepande som ajabaja i princip... hahaha men helt suverän, så jag gjorde inte så mycket utav det eftersom det gick så himla bra, så jag tog vara på det lilla jag fick, sen så gjorde vi avslappning helt lös för första gången. och det är egentligen helt otroligt att han står kvar hos mig utan att vända på klacken och gå. det är jag mest imponerad av faktiskt, han gäspade och slickade sig run munnen så mycket så.


sen gav vi oss på bron, där stog vi faktiskt ett tag, jag skulle skicka honom mellan staketet och bron och till en början var det helt omöljigt åt väntster men utan problem åt höger, så vi tränade ganksa mycket på det, och hur han ska ställa sig vid bron, och sen försöka få honom frammåt utan att bli rädd. han ställde faktiskt en fot på men hoppade ckockat båkåt men han knallade fram lite fort igen :D

avslutade när det gick som bäst..


sen över till transporten då, jag hade kämpat med den hur länge som helst för att få ned stödbenen på den men jag gav mig dock inte, eftersom jag verkligen ville göra detta nu... men iaf vi stog bara och tittade på lemmen i några sekunder och sen gick jag in före, och stog och pratade lite med honom han kom upp för lemmen steg för steg och jag bara berömde så fort det gick frammåt.. räckte med en milimeters flytt på hoven så var det beröm.. han kom iaf upp med båda fram och ett bak sen sa jag stopp där.. så vi slutar där det går som allra allra bäst, tar vi upp det imorn ist och fortsätter där vi slutade :)


så idag har det gått extremt bra hela våran energi var annorlunda än vad den var igår känns jätte bra faktiskt...


   

Av Victoria Johannesson - 14 april 2011 21:56

idag har jag haft Nationella prov skriftligt i Svenska B kursen.. kändes riktigt riktigt bra faktiskt om jag ska vara ärlig.. nu väntar man bara på att få kolla på det om ca 3 veckor eller så när det är färdig rättat :DD hahahahah


annars har jag bara varit till Gil, ätit en jäkla massa chokladbollar som min syster köpte på hennes skola, typ mormors chokladbollar eller vad dom heter, GUDOMLIGT goda :P mums... sen har jag även ritat upp hur svinhuset ser ut i flygplansläge, jises va svårt och pilligt det var, jag har faktiskt målat varenda box på detta papper, och märkt ut foderhoar och allt möjligt, hahah ja jag sa ju att jag ville ha MVG väl `? och om jag inte får det då kommer Victoria koka av ilska :@


 

Av Victoria Johannesson - 14 april 2011 21:43

berättar lite om hur träningen såg ut för Gil och mig själv igår, eller mig själv och mig själv. tränade mest på att jag måste ANDAS och inte bli förbannad för det hjälper inget till...


men iaf, eftersom han vilat lite stundtals så kände jag att nu ska jag verkligen köra igenom honom från topp till tå. så då tog jag på honom tömkörningsgjorden, tömmar och remontnosgrimman.. han fick till en början vandra runt själv för att vänja sig med gjorden och så. medans jag plockade fram lite bommar och ställde undan hinder och så. Iaf jag la 4 bommar på en volt, alltså formade som volten jag tänkte då att vi ska få igenom sidorna samtidigt som du ska lyfta på benen så att ryggen bärs upp ordentligt..


När vi väl börjar så ville inte alls Gil vara med på detta så vi jobbade emot varandra hela tiden kändes det som, och det dumma var att jag inte gav mig heller utan jag ville verkligen att han skulle utföra denna uppgiften och det gjorde honom bara ännu mer förvirrad.. så ja jag tog bort två bommar och tänkte ja men då tränar vi på att gå över dom här,, ne han rusade iväg i världens galopp.. säger bara det tur att mamma är med och släpper på tömmarna annars hade du haft ont i näsis ;O men iaf efter några varv på volten och båda slappnat av lite fick jag honom över bommarna i lite lugnare trav.. då kände jag att ne nu provar vi något annat.. jag la ihop bommarna så att han kunde hoppa över dem, tänkte att nu ska vi galoppera också på det hela, han drog bara in magen och blev bara allmänt krullig så ja det resulterade i att gjorden hamnade på sniskan och ja det var då jag bara äsch nu orkar jag inte detta mer utan jag plockade av precis allt !


satte ist longeringslinan runt halsen och vi jobbade vidare med att försöka fatta galopp på ett lite mer luftigare sätt.. eftersom vi bara arbetat mot varandra hela passet så gick det ju inte mycket bättre här då så det slutade i att jag struntade i det och vi gjorde avslappningsövning ist.. så ja pannkaka av hela ridpasset, det är tur att man har avslappningsövningen i den högra fickan jämt och ständigt så det bara är att plocka fram den när man känner att man behöver ANDAS !!


  såhär avslappnad pch gosig ska man vara jämt :D 

Av Victoria Johannesson - 13 april 2011 13:04

det är redan onsdag, det innebär att denna veckan har gått fortare än vad jag trodde minst sagt så har denna dagen också gått för fort för min del.. skulle behöva spola tillbaka tiden till klockan nio igen tror jag så jag får färdigt mer uppgifter.. gjorde klart gårsuppgiften förrut den blev verkligen bra måste jag säga dock blev den typ 6 eller 7 sidor tror jag :O hahah nu har lars att läsa minsann ;) han kanske tröttnar efter halva och skriver mvg iaf ? vem vet, hoppas verkligen jag får det på den iaf..


gjorde  även klart en powerpoint nyss också som jag ska redovisa på fredag om sibirisk tiger faktiskt, och det som jag tyckte var roligt med det är ju faktiskt för att jag har egna bilder till uppgiften så det är inge googlat här inte :)


nu ska jag börja skriva in alla mina grisfrågor på datorn så jag kan skicka iväg dom också, sen hoppas jag på att jag blir färdig med etikuppgiften idag också.. vill heslt vara i stallet innan tre känner jag också så har lite press på mig här nu :) men det är bra det !!!!


Igår var det Vårfest här på skolan det innebär att eleverna gör en massa spex och uppträder på sen detta är för att man vill skämma ut lärarna å mycket det bara går för det är det mest handlar om :) det var iaf SJUUUUUKT bra mkt bättre än förra årets måste jag säga eleverna har gjort det mkt bra iår, diggade mest den rimmade låten och Cajsa och Marions "teater" spex om hur lärarna här på skolan ser det att använda repgrimmor i ridhuset... SJukt roligt var det och fruktansvärt likt :) det som va skoj var att de faktiskt babblade allt ur käften hade inga papper och kollade på och så :) haha men det hela ger jag faktiskt VG, och maten ska vi inte tala om och glassen den med ÅHH super god va proppmätt ända fram till frukost inorse kändes det som :) Ne det gjorde ni sjukt bra :DDD


   
  

Av Victoria Johannesson - 11 april 2011 21:03

idag har det varit vanlig skoldag för min del, varken heldag i svinkurs eller praktik som sagt. kändes rätt tråkigt faktiskt att va tillbaka, alla skolarbeten bara påmindes och det man har på sig är endast 2 månader för då är det studenten :O 2 månader !!!

Aja idag fick vi iaf våra studentmössor och jag måste säga den va sjuuuuukt snygg ;) det står redan 3 namn i den :)


sen så var vi faktiskt till racketcentret och hade idrott, körde tennis, badminton och squasch riktigt roligt men huuuur svårt som helst ju :O

men iaf vi överlevde dock har jag lite ont i armen faktiskt :)


Sedan var det vidare till stallet, fortfarande helt underbart väder, kunde gå i tunn långärmad utan en tillstymmelse för att frysa, men iaf så gjorde vi iordning alla saker och så som vanligt, sen plockade vi in Gil och fram med slangen. Och eftersom det va så sjukt fint väder så täntke jag att idag ska vi gå mkt längre med slangen än vad vi brukar så spolade hela honom idag faktiskt ! så nörjd är jag över honom så ni kan inte fatta vad stolt jag är, och allt detta har jag åstadkommit själv eller ja jag och min syster :D hur bra är inte det gjort ?


sen för att han skulle torka så gick vi en riktigt lång promenix, ut i skogen och vandrade gjorde vi hoppade lite över någon pinne och så, riktigt mysigt, och gil skulle minsann visa vägen :) pojken min :) ne nu är det CSI :D


 

Av Victoria Johannesson - 10 april 2011 14:51

yes idag är det söndag det innebär att man ska tillbaka till skolan imorn för en extrem vecka i plugg plugg och återigen plugg. har uppgifter upp till öronen som jag vetat om väldigt länge men som jag inte tagit tag i än, eller jag har ju börjat med etikuppgiften, men den kunde ha varit färdig för 3 veckor sen... läste igenom nationella häftet idag också och texterna är ju helt cp, har inte en endaste blek om vad jag ska prata om och redovisningen är på torsdag :O hjälp vad ska jag ta mig till ??


nu ska jag ut och övningsköra, sen ska vi till stallet. där ska det göras iordning och plcoka in lite hästar, ska även testa släppa ihop Gil med lill plutten Zeb idag som försökt para sig med Edla :) haha men ja så är det, tror dom kommer funka jätte bra ihop faktiskt, dock kommer väl Gil köra med honom så mycket så han kommer vara aldeles slutkörd om dagarna :)

Sök i bloggen

Presentation


Hej jag som driver denna blogg heter Victoria, och mitt liv ägnas mest åt min häst Gil :) jag är mer mot det naturligare sättet att hantera och hålla en häst så har ni funderingar tveka inte att fråga ;)

Omröstning

vilken årstid ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Tiden

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Bloggvärde

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards